Влада США підозоює Huawei та ZTE у кібершпигунстві

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.10.2012 12:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18594

Робота двох найбільших китайських виробників мобільних пристроїв та стільникового обладнання Huawei та ZTE несе серйозну загрозу національній безпеці Сполучених Штатів.

Про це йдеться в доповіді комітету з розвідки при Палаті представників США, що опинився в розпорядженні агентства AP.

Як повідомляє агентство, комітет рекомендує приватним американським компаніям утриматися від будь-яких ділових контактів з Huawei і ZTE, а владі США - відмовитися від використання продукції цих виробників.

На думку авторів доповіді, американським регуляторам слід також подбати про запобігання будь-яких злиттів Huawei та ZTE із компаніями зі США, а також про недопущення придбання ними американських компаній.

У листопаді минулого року агентство Bloomberg повідомляло про намір влади США перевірити діяльність Huawei і ZTE на наявність в продукції, яку вони поставляють на територію Сполучених Штатів, інструментів для шпигунства на користь Китаю. На думку американських чиновників, телекомунікаційне обладнання та мобільні пристрої, які поставляються китайськими компаніями на територію США, можуть містити в собі приховані інструменти для таємної передачі інформації, якими може скористатися китайська розвідка.

Після появи інформації про підготовку розслідування представники Huawei та ZTE заявили про свою готовність всіляко сприяти цій процедурі, якщо вона буде "відкритою і чесною". Обидві ці компанії вже тривалий час перебувають у четвірці найбільших у світі постачальників телекомунікаційного обладнання для мобільного ринку.

Як повідомлялося раніше, Управління національної контррозвідки США опублікувало доповідь, згідно з яким Китай та Росія несуть найбільшу загрозу американським компаніям у тому, що стосується кібербезпеки.

У доповіді під назвою Іноземні шпигуни крадуть американські економічні секрети в кіберпросторі, йдеться, що світовими лідерами в галузі кібершпіонажу є неназвані "структури" із Китаю, а також російська розвідка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.