Франція хоче запровадити кримінальне покарання за заперечення геноциду вірмен в Османській імперії

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 11.05.2006 11:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=186

Триває дипломатичний скандал між Туреччиною та Францією, спричинений наміром французького парламенту запровадити кримінальне покарання за заперечення геноциду вірмен в Османській імперії 1915-го року.

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоган зазначив, що такий законопроект неправильний і є нападом на Туреччину. Він заявив, що турки із цим не миритимуться. Раніше Анкара відкликала свого посла в Парижі.

Як повідомляє телеканал "СНН-Турк", конфліктом між Анкарою і Парижем занепокоєні французькі компанії, які працюють у Туреччині. Їхні керівники вже зустрілися з прем'єром Туреччини. 18 травня парламент Франції розгляне законопроект, який передбачає рік ув'язнення або великий штраф за заперечення геноциду вірмен.

Нагадаємо, що Франція не визнала голодомор в Україні 1932-1933 геноцидом проти українського народу. А в лютому цього року світовий конгрес українців надіслав листа президенту Франції Жаку Шираку з вимОгою відмежуватися від заяв професора державного Паризького університету Лакруа-Різ, яка назвала голодомор німецько-польсько-ватиканською фабрикацією. Французька влада так і не відповіла на цього листа. А міністр освіти і президент університету відмовилися зустрітися із українськими організаціями у Франції.

Українська влада в ситуацію взагалі не втручалася.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.