Кримінальні вибори. Міліція шукає чи робить вигляд, що шукає підозрюваних у злочині?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 9.10.2012 11:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18604

На Львівщині правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом побиття невідомими людьми кандидата в народні депутати, журналіста Тетяни Чорновол та її довіреної особи.

Інцидент трапився 6 жовтня в Городоцькому районі. Восьмого жовтня кандидат пройшла судово-медичну експертизу, результати якої у найближчі дні надійдуть у правоохоронні органи Городоцького району. Що це – застосування чорного піару чи намагання привернути до себе увагу?

Тетяну Чорновол Радіо Свобода зустріло біля бюро судово-медичної експертизи у Львові. На лівій руці у неї кілька досить глибоких ран, на правій – численні подряпини. У шпиталі обробили всі ці рани зеленкою і видали довідку, що у кандидата забій м’яких тканин на обох руках.

Як пояснила Тетяна Чорновол, вона і її довірена особа дізнались, що у селі Мшани розповсюджують наклепницькі листівки, на яких зображена кандидат і її звернення до виборців «допомогти грошима». А це сто тисяч агіток. На виїзді із села Мшани Городоцького району кандидат і її довірена особа перекрили дорогу своїм автомобілем трьом машинам, у яких були фальшиві матеріали.

Тетяна Чорновол розповіла, що вдалося розкидати ці листівки, у неї невідомі особи вирвали телефон і фотоапарат, кинули їх у канаву. До кандидата невідомі молодики застосували фізичну силу, вона запам’ятала номери машин, викликала правоохоронців, останні зібрали розкидані фальшиві листівки, але машини досі не знайшли.

«Я вирішила, що треба цих людей зупинити до прибуття міліції. Одна машина нас об’їхала. Я вискочила перед двома іншими автомобілями на трасу, почала фотографувати. Почалась потасовка, мене намагались затиснути, викинули з машини. До сьогодні правоохоронці не знайшли тих людей і машин, хоча ми подали номери. У Городоцькій міліції кажуть, що цим займається ДАІ», – розповіла кандидат по мажоритарному округу від Об’єднаної опозиції.

Міліція очікує на результати експертизи

Правоохоронці зупинили одну машину, в якій теж були фальшиві листівки. Люди пояснили, що їм просто дали по 50 гривень за розповсюдження агіток, але хто саме замовник, не зізнались. Ось фрагмент запису з телефону:

– Ви погодились за 50 гривень роздавати ці фальшиві листівки?

– А що нам не все рівно. А чому нам має бути інакше, ми можемо роздавати, що хочемо, а голосуватимемо так, як ми хочемо.

Правоохоронці Городоцького району порушили кримінальну справу за статтею хуліганство. Міліція очікує результатів експертизи судмедекспертів про тяжкість отриманих кандидатом тілесних ушкоджень, зазначила у коментарі Радіо Свобода речник УМВС у Львівській області Світлана Добровольська. Зараз правоохоронці, за її словами, встановлюють осіб, причетних до скоєння правопорушень, де саме друкувались листівки із неправдивою інформацією про Тетяну Чорновол.

Однак у неофіційних коментарях представники міліції говорять про те, що не вірять у те, що хтось зумисно організував побиття кандидата і називають інцидент нічим іншим як виборчим піаром.

Владі не вигідно організовувати провокації – експерт

Тетяна Чорновол людина досить експресивна і про це відомо як її опонентам, так і владі, зауважив Андрій Дутчак, координатор спостереження за парламентськими виборами у Львівській області. Експерт переконаний, що владі просто невигідно організовувати якісь провокації проти опозиції чи її представників. Бо одразу ж це політики і партії використовують задля збільшення рейтингу. Андрій Дутчак припускає, що інцидент з Тетяною Чорновол – це справа рук її опонентів.

«І саме Тетяна Чорновол виграла на цьому випадку. Вона отримала черговий привід, щоб про неї говорили, вона має чергову нагоду розповідати, що влада проти неї нібито бореться або ж місцеві олігархи. Але для влади це просто було б безглуздо працювати на збільшення її рейтингу», – наголошує експерт.

Із вимогою до правоохоронних органів розслідувати інцидент із кандидатом Тетяною Чорновол звернувся лідер Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.