Постачання нафті до Європи припинила “Транснєфть”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.01.2007 18:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1862

Російська компанія “Транснєфть” визнала, що це вона припинила постачання нафти по трубопроводу “Дружба” до Білорусії, а також до Польщі і Німеччини. Про це повідомляє Reuters.

Обговорення ситуації, що склалася, в компанії пропонують перенести на 9 січня, - перший робочий день в Росії в 2007 році.

За словами представників компанії, їм довелося перекрити трубопровід через відбори нафти, які проводила Білорусь. Республіка намагалася таким чином відшкодувати собі несплату російською стороною мита на транзит нафти.

Віце-президент "Транснєфті" Сергій Грігорьєв назвав введене Білорусією транзитне мито незаконним. На думку білоруського МЗС, незаконним є, навпаки, - вивізне мито на нафту, введене російським урядом з 1 січня 2007 року.

За словами менеджера трубопровідної монополії, спочатку транзитні постачання були понижені на кількість, рівну відібраним об`ємам нафти, а потім і повністю припинені. Нагадаємо, раніше керівник "Транснєфті" Семен Вайншток заявляв, що з 6 січня білоруська сторона відібрала 79 тисяч тонн нафти, а МЗС Білорусії повідомло, що уряд був вимушений здійснити заходи з метою недопущення дефіциту палива, повідомляє Lenta.ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.