За Черновецького, у новорічну ніч Києвом правила нечиста сила

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 8.01.2007 20:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1864

У Києві, в новорічну ніч, знехтувавши дорученням Ющенка, Януковича та Мороза, зруйнували історичні пам'ятки національного масштабу.

Три історичні пам'ятки столиці національного масштабу зрівняли з землею в новорічну ніч. Це споруди, які належали до комплексу п'ятої вежі музею “Київська фортеця”.
Місто втатило єдиний збережений в оригіналі будинок Київського телеграфу дев'ятнадцятого століття.

На їхньому місці, за інформацією музею-пам'ятки "Київська фортеця", планують збудувати багатоповерховий житловий комплекс. Київрада дала дозвіл на упорядкування цієї території. Будівельникам відвели сусідню з вежею ділянку і дозволили знести кілька занедбаних будівель на території пам'ятки, вони використовувалися як сараї. Заразом розвалили й історичні будівлі. Музей більше року намагається об'єднати споруди Київської фортеці у єдиний комплекс. Доручення щодо створення такого комплексу підписали Голова Верховної Ради, Прем'єр-міністр та Президент, проте воно досі не виконується. Нагадаємо Київська фортеця - це найбільше земляне укріплення у світі.

В'ячеслав Кулініч, директор музею-пам'ятки "Київська фортеця":
"Якщо фашисти вже не знищили ці будинки, то чого варті ті люди які роблять таке, ховаючись під покровом Новорічної і Різдвяної ночі? Постанова Верховної Ради є - а комусь начхати на цю постанову і не виконують її, і доречі є доручення Президента України про передачу цих пам'яток музею і це доручення теж комусь не хочеться виконувати і доречі ще є доручення Прем'єр-міністра."

Від "Аратти". Цікаво, - а кому належить верховна влада в Україні - Президенту, прем`єру, спікеру, чи меру столиці із замашками Наполеона? Київ вже живе за законами богообраного мера, чи як він там себе називає?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.