Лохотрони влади. Азаров у Дніпропетровську «подарував» громадянам медтранспорт, куплений за рахунок тих самих громадян

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.10.2012 11:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18643

Прем’єр-міністр України Микола Азаров 11 жовтня вручив міським головам та головам райдержадміністрацій Дніпропетровської області ключі від 360 легкових автомобілів марок «Нива» та «Geely CK-2». Автівки призначені для амбулаторій загальної практики – сімейної медицини.

Під час урочистої передачі автівок Азаров зазначив: «Уперше за 20 років у нашій країні у Дніпропетровській області така кількість медичних автомобілів передана у розпорядження медичних закладів. Таке завдання, як забезпечення кожного медичного закладу, можливість якомога швидше доїхати до хворого та надати йому допомогу, вирішено».

Автівки, які передавав дніпетровським лікарям голова Партії регіонів Микола Азаров, придбані за 34,56 млн грн. з бюджету Дніпропетровської області. Вартість базових моделей цих автомобілів майже на третину менша, ніж за них заплатили дніпропетровські чиновники.

Окрім того Азаров наголосив, що за два з половиною роки чинна влада зробила багато для розвитку медицини: «Але нам необхідно зробити ще більше. І якщо і надалі так рухатися, то кожен населений пункт України матиме сучасну європейську медицину. Ось, наш рух до Європи: не теревенити, а конкретними справами створювати для наших людей такі умови, які зараз є у більшості розвинутих країн».

Також під час зустрічі з дніпропетровськими чиновниками Азаров розповів, як він шантажує Росію, погрожуючи, що вона ризикує втратити Україну, як найбільшого покупця газу.

Окрім Дніпропетровської області закупку машин для медичних закладів нещодавно також здійснили в Донецькій області, де витратили 46,51 млн грн. державної субвенції на 470 легкових автомобілів. Аналогічних тендерів не проводив жоден інший регіон України.

З того часу подібних масових закупівель автомобілів для лікарів не здійснювалось, окрім цієї закупівлі у Дніпропетровську, а також придбання для закладів охорони здоров’я у Донецькій області.

Як повідомлялося раніше, у червні Віктор Янукович заявив, що всі області України необхідно забезпечити спеціалізованими медичними автобусами для надання допомоги людям у сільській місцевості.

Нагадаємо, у липні 2011 року Кабінет міністрів виділив 200 млн грн на закупівлю реанімобілів і машин швидкої допомоги для регіонів, у яких реалізуються пілотні проекти з реформування медицини (Вінницька, Дніпропетровська, Донецька області та м. Київ).

У грудні 2010 року порушено кримінальну справу проти Юлії Тимошенко - за підозрою в нецільовому використанні 67 млн гривень із державного бюджету, виділених під гарантію уряду на закупівлю 1 тис. автомобілів Opel Combo для медичних цілей.

За словами генпрокурора Віктора Пшонки, автомобілі було куплено під час виборчої кампанії.

Від «Аратти»: як бачимо, Микола Янович та Віктор Федорович пішли «злочинним», за версією ГПУ, шляхом «папєрєдніков». Адже, те, що інкримінують Тимошенко - практично зкопіював уряд Азарова. Навіть головний аргумент ГПУ про непристосованість закупленого «папєрєдніками» медтранспорту для перевезення хворих(у машину неможна поставити ночви), стосується й «подарунка» Азарова: адже у «Ниву» теж і ночви не всунеш, і хворого не покладеш. Навіть, більш того, ніякого медичного обладнання невідкладної допомоги не поставиш.

І що, у найближчий час ми побачимо принципову позицію ГПУ - кримінальну справу проти Азарова і урядовців за тим самим звинуваченням, що й у випадку з Тимошенко?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.