Більшість українців не збираються на Майдані відстояти своє право вибору

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 12.10.2012 16:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18649

70,9% опитаних фондом “Демініціативи” і КМІС не готові вийти на вулицю із протестом, якщо будуть впевнені, що результати виборів Верховної Ради сфальсифіковані.

Про це свідчать результати опитування.

При цьому 17,5% опитаних готові вийти на вулицю з протестом проти таких результатів виборів, а 11,6% - складно відповісти.

При цьому серед виборців "Свободи" вийти на вулицю з протестами проти фальсифікації виборів готові 36%, серед виборців партії "Батьківщина" - 31% а серед виборців Партії регіонів тільки 11%.

Також респондентам було поставлено питання, що для них буде доказом того, що вибори сфальсифіковані.

При цьому можна було дати кілька відповідей.

Для 21,2% найбільшим доказом фальсифікації буде те, що вони особисто побачать багато порушень під час виборчої кампанії, для 20,2% - ніякі докази не потрібні, оскільки вони й так знають, що вибори будуть сфальсифіковані, для 18,1% доказом фальсифікації стане порушення, яке вони особисто побачать на виборчих дільницях у день голосування.

Для 15,3% - якщо результати виборів не визнають міжнародні спостерігачі, 14,3% - якщо занадто довго будуть рахуватися голоси після виборів, 12,3% - якщо про фальсифікації скажуть політики, яким вони довіряють, 6,2% - якщо не переможе партія, за яку вони проголосували.

5,1% упевнені в тому, що результати в кожному разі не будуть чесними, якщо у виборах не братимуть участі колишній прем’єр Юлія Тимошенко й колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Крім того, 48,3%, відповідаючи на запитання, чи допоможуть, на їхню думку, вибори Ради покращити ситуацію в Україні, висловили впевненість у тому, що вибори нічого не змінять, 28,8% вважають, що вибори дозволять покращити ситуацію, 7,2% вважають, що вибори тільки погіршать ситуацію, а 15,7% не змогли відповісти.

Опитування проводилося з 18 вересня по 4 жовтня в 111 населених пунктах усіх областей України, усього було опитано 2 043 респондентів, похибка вибірки - 2,2%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.