За чесні вибори. Україна вражає іноземних спостерігачів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 12.10.2012 21:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18650

Спостерігач від Європарламенту на виборах в Україні Марек Сівець здивований виборчими “трюками” нинішньої передвиборної кампанії.

"Я думав, що я знаю всі трюки, які можна використовувати під час виборів, але Україна здивувала мене ще раз", - йдеться в повідомленні євродепутата.

Сівець нагадав, що тиждень тому направив групу спостерігачів в Дніпропетровськ. У цьому місті він буде спостерігати за вибори 28 жовтня як представник Європарламенту.

"Справжня сутичка відбувається в одномандатному окрузі, де людська винахідливість не має меж. Хіт виборів - так звані технічні кандидати", - стверджує політик.

"На додаток до сильних кандидатів, які були рекомендовані політичними партіями, практично будь-хто може з’явитися у виборчому списку. Досить часто в окрузі, де голосуватимуть декілька тисяч чоловік, зареєстровано 20 кандидатів. Легко здогадатися, що більшість з них виставлені, щоб забрати голоси в опонента", - зазначив він.

Депутат Європарламенту також привозить й інші приклади, які "створюють досить неприємну картину поточної кампанії", як то: спроби купити "технічного кандидата", дві людини з однаковими іменами в списку, підозри про використання грошей, відмова судами в задоволенні будь-яких скарг на кандидатів, які знаходяться при владі.

"Але справжній сюрприз полягає в тому, що ті ж самі юристи представляють місцеву виборчу комісію і кандидатів від Партії регіонів", - додав Сівець.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.