Влада, руками міліції, традиційно перешкоджає активістам зібратися на Марш боротьби

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.10.2012 21:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18656

У Сумах, Тернополі та Полтаві перевізникам погрожують позбавленням ліцензій, якщо ті погодяться відвезти активістів Всеукраїнського об’єднання Свобода у Київ на Марш боротьби 14 жовтня, заявляє прес-служба партії.

Полтавські, тернопільські та сумські перевізники відмовляються надавати автобуси Свободі, мотивуючи це тиском з боку правоохоронних органів.

Як стверджують у прес-службі партії, правоохоронці погрожують ліцензійними і податковими перевірками автоперевізникам.

Раніше про відмову надати автобуси заявили львівські перевізники.

На Закарпатті міліціонери в телефонному режимі активно намагаються з’ясувати в обласній організації Всеукраїнського об’єднання Свобода, яким транспортом, звідки і коли будуть виїжджати націоналісти в Київ на Марш Боротьби. Ужгородські міліціонери запевняють, що нібито хочуть супроводжувати свободівців у поїздці, зазначають в прес-службі.

"Свободівці, звичайно, дуже вдячні міліції за турботу про громадську акцію, яка покликана вшанувати Героїв України - мужніх батьків, дідів і прадідів, які стояли на смерть у процесі боротьби за українську свободу і незалежність у часи панування окупаційних режимів. Можливо, серед них є і предки міліціонерів. Однак націоналісти стверджують, що здатні самі впоратися. Тим більше, що уже отримали перші результати міліцейської "допомоги". Сьогодні, 13 жовтня, автобус із міста Виноградова мав усі документи, щоб виїхати до столиці, а в обід в ньому раптом знайшли недолік - занадто велика загазованість",-повідомляють у партії.

"Очевидно, що влада шукає шляхи блокування свободівцям виїзду із Закарпаття", - вважають у Свободі.

14 жовтня ВО Свобода проведе Марш боротьби в Києві. Вимоги учасників маршу: повернути звання Героїв України Степану Бандері і Роману Шухевичу, визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою Української нації та проголосити 14 жовтня - День створення УПА - державним святом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.