Попри протидію влади Марш боротьби відбувся

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.10.2012 10:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18657

У Києві відбулося віче і Марш боротьби УПА, організовані Всеукраїнським об’єднанням «Свобода». Активісти відзначили 70-річчя створення Української повстанської армії.

Після мітингу, який відбувся в парку імені Тараса Шевченка близько 20 тисяч людей рушили до Михайлівської площі. Вони тримали партійні прапори ВО "Свобода", державні та червоно-чорні прапори.

На сцені біля пам’ятника Тарасові Шевченку виступили кілька представників ВО «Свобода». Лідер цієї політичної сили Олег Тягнибок закликав усвідомити, що парламентськими виборами 2012 року не завершується боротьба за розбудову справедливої української держави.

«Нині наша боротьба, наш бій – це парламентські вибори, але ми маємо пам’ятати, що є й інший шлях. Ми маємо бути готовими до революції за національну та соціальну справедливість», – сказав Тягнибок.

Марш боротьби УПА завершився концертом українських виконавців на Михайлівській площі. Перед кількома тисячами присутніх виступають гурти «Кому Вниз», «Фліт» та інші.

Комуністи-пенсіонери мітингували біля пам’ятника Леніну

Прихильники Комуністичної партії України провели імпровізований «трибунал» над діячами ОУН Романом Шухевичем і Степаном Бандерою.

Представники КПУ провели мітинг біля пам’ятника Леніну в центрі Києва, в якому взяли участь близько 100 осіб переважно пенсійного віку.

За результатами мітингу вони ухвалили резолюцію із зверненням до президента України Віктора Януковича, прем’єр-міністра Миколи Азарова, голови Верховної Ради Володимира Литвина, Генеральної прокуратури і правоохоронних органів з вимогою «зупинити розповсюдження в Україні фашизму».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.