Хроніки “покращення”. У Криму різко підскочили ціни на хліб

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 16.10.2012 13:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18676

Останнім часом в Криму ціни на звичайні сорти хліба різко збільшились. Так, за стандартний батон, який раніше коштував 3,60 грн, тепер просять 4,50.

За словами жителів півострова, таке подорожчання відчутно б’є по сімейному бюджету, оскільки хліб - це той продукт, який купується чи не щодня.

Зі свого боку підприємство "Кримхліб", який є головним виробником продукції номер один в автономії, зростання цін пояснює економічною необхідністю.

"Є повністю економічні обґрунтування. Ми економічне підприємство і наше завдання бути рентабельним, прибутковим бізнесом, тому для того, щоб вийти на позитивний фінансовий результат, нам необхідно підвищення цін на ряд позицій, але вони не є соціальними хлібами і не є масовими хлібами. Підвищення стосується хлібів зі збагаченою рецептурою", - пояснив гендиректор компанії Тимур Солонський.

Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет України дозволив компанії "Торговий дім "Золотий Урожай" (Донецьк), яка входить у найбільшу аграрну групу Lauffer, придбати ряд хлібокомбінатів, у тому числі в Криму.

Групу Lauffer пов’язують з народним депутатом від Партії регіонів Олександром Лещинським.

Варто зазначити, що раніше і прем’єр-міністр Микола Азаров, і аграрний міністр Микола Присяжнюк обіцяли, що в поточному році ціни на хліб не виростуть, оскільки в країні є великі запаси пшениці з рекордного по врожайності минулого року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.