Справа колишнього міністра друку РФ Бориса Миронова передана до суду

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 9.01.2007 10:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1869

У Новосибірську направлена до суду справа колишнього керівника Роскомдруку Бориса Миронова, якого звинувачують в розпалюванні національної ненависті, повідомила у вівторок РІА Новості слідчий прокуратури Центрального району Олена Черняєва, яка вела слідство.

За її словами, справу розглядатиме Центральний районний суд міста.

Екс-міністр друку знаходиться під вартою.

Кримінальна справа відносно Миронова за статтею 282 КК РФ (підбурювання національної, расової або релігійної ворожнечі) була збуджена в кінці 2003 року - після закінчення виборів губернатора Новосибірської області, в яких колишній глава Роскомдруку брав участь. Тоді він зайняв останнє, шосте місце, отримавши 0,5% голосів.

Підставою для збудження справи послужили випущені виборчим штабом Миронова бюлетені з антисемітськими висловами, які, на думку прокуратури, розпалюють національну ненависть і ворожнечу.

За інформацією слідства, деякі з висловів були адресовані до нині чинного губернатора області Віктора Толоконського.

Як стверджують в прокуратурі, більше трьох років Борис Миронов знаходився в розшуку.

Його затримали 11 грудня 2006 року в Москві і потім етапували до Новосибірська, де місцевий суд йому вибрав запобіжний захід у вигляді арешту.

За інформацією прокуратури, екс-голова Роскомдруку відмовився визнати провину. "Він визнає, що видавав бюлетені, але не вважає, що вони якимось чином розпалюють національну ненависть і ворожнечу", - повідомили в прокуратурі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.