Янукович вважає, що спортивні досягнення може покращити тільки рука чиновника

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 18.10.2012 13:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18698

Президент України Віктор Янукович готовий розглянути пропозиції про створення Міністерства фізичної культури і спорту.

Про це він сказав під час виступу на відкритті ІІІ Спортивного конгресу України 18 жовтня, повідомляє прес-служба глави держави.

«Нам слід також разом подумати про створення окремого центрального органу виконавчої влади з питань фізичної культури і спорту. Я готовий розглянути ці пропозиції», — сказав Янукович.

«Розумію, що без вирішення організаційно-управлінських питань ситуацію важко зрушити з місця. Сфера фізичної культури і спорту досить розгалужена і має свою специфіку, яку складно порівняти з іншими , — зазначив Президент.

Він в той же час закликав представників місцевої і центральної влади, органів місцевого самоврядування активізувати зусилля щодо забезпечення всіх умов для занять громадянами фізкультурою і спортом.

Особливої уваги, на переконання Президента, потребує підтримка розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл, будівництво спортивних об’єктів.

Також за словами Президента, в Україні необхідно ініціювати законопроект про меценатство у спорті. «Ми знаємо, що будуються стадіони за кошти меценатів. Великі ... спортивні споруди, але цього недостатньо. Я переконаний, що цей рух ... треба піднімати, його треба мотивувати і створювати цивілізовані, як кажуть, правила гри. Треба приймати спеціальний закон про меценатство у спорті», — сказав Янукович.

Як повідомлялося раніше, що 9 грудня 2010 року Міністерство освіти і науки України та Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту були об’єднані в Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.