«Як з гуся вода»... На Януковича не впливає міжнародна критика

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 18.10.2012 17:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18701

Критика ЄС та США політики Віктора Януковича жодним чином на нього не вплинула.

Про це під час дискусії «Майбутні вибори в Україні: ключовий момент для демократії» в американському аналітичному центрі з Atlantic Council заявив президент Freedom House Девід Кремер.

«США запропонували Україні набагато менше, ніж ЄС. Це безсумнівно. Треба віддати належне Президенту Януковичу за те, що 2010 він приїхав у Вашингтон на саміт з ядерної безпеки і прекрасно зіграв. Він привіз Президенту Обамі пропозицію щодо високозбагаченого урану, і це питання тоді змістило нашу увагу на питання безпеки, а не на політичні проблеми. Це було дуже розумно і добре зроблено. І я боюся, що саме через враження від цього так вийшло, що ми стали більш зацікавлені в урані, ніж у внутрішніх та політичних проблемах України», - відмітив Кремер.

«І Януковичу не треба платити жодної ціни за свою поведінку. Нам треба бути обережними, посилаючи Україні сигнали. ЄС зупинився з ратифікацією угоди про асоціацію. Але я чув від деяких європейських політиків, що все, чого йому (Януковичу – Ред.) треба було – це її підписати. Тепер він може показувати її Москві і казати: «Дивіться, я маю цю альтернативу і можу її використати, якщо потрібно». Але він не заплатив жодної ціни. Крім критики від деяких європейців (більше, ніж від американців), та того, що деякі європейські лідери не поїхали до Ялти, на Євро-2012 влітку. Він це пережив. Досить швидко. Мені здається, для нього наразі важливішою є консолідація влади, утримання при владі та забезпечити, щоб опозиція не повернулася та не зробила з ним того, що він зробив з нею», - підкреслив президент Freedom House.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.