Мінтранс оприлюднив попередні висновки розслідування на Odisk

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 9.01.2007 14:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1871

Попередньою причиною отруєння людей на теплоході “Odisk” є загазованість житлових та службових приміщень судна, яка трапилася внаслідок можливого попадання води у вантажні трюми через відкриті вентиляційні люки на головній палубі, а також нещільність вантажних люків.

Про це повідомила прес-служба Міністерства транспорту та зв’язку, посилаючись на проведене службове розслідування.

Зокрема, у прес-службі зазначають, що у Керченському порту зараз працює комісія експертів Укрморрічфлоту під головуванням начальника Державної морської інспекції з безпеки судноплавства В.Репетея. Висновки комісії, говориться в роз’ясненні Мінтрансу, в обов’язковому порядку будуть оприлюднені додатково.

Крім того, Міністерство ініціює розробку Постанови Кабінету Міністрів України щодо перевезення небезпечних вантажів, в результаті прийняття якої можна буде уникнути таких випадків.

Нагадаємо, судно „Odisk” (прапор Сьєрра-Леоне, порт припису Фрітаун) перевозив біля 2000 тонн феросілікомарганцю.

5 січня від отруєння загинули 2 члени екіпажу (один - громадянин України, інший - громадянин Росії), а 8 моряків були госпіталізовані до Лівадійської лікарні - 1 особа (громадянин України) перебуває у важкому стані, 1 особа (громадянин Росії) - у стані середньої важкості та 6 осіб (5 громадян України та 1 громадянин Росії) - у задовільному стані.

Раніше МНС встановило 200-кратне перевищення допустимої концентрації фосфіну в трюмі.

Від “Аратти”: як ми й припускали, причною трагедії на борту судна “Odisk” стала злочинна недбалість, яка мала тяжкі наслідки. Бо, насамперед, фахівці Керченського порту мали б контролювати завантаження й стан вантажних трюмів. Як вже засвідчили результати розслідування Мінтрансу - цих, головних вимог виконано не було. Проте дуже дивно те, що жодного винуватця трагедії українська влада називати не поспішає. Чому? Адже, тим, хто вів і веде розслідування вони відомі. І виконавців, і організаторів злочину.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.