НБУ встановив ліміти на розрахунок електронними грошами

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 19.10.2012 18:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18715

Електронні гроші можна використовувати в мережі Інтернет для здійснення покупок товарів чи послуг на суму, що не перевищує 8 тис. грн.

Про це у відеозверненні повідомила директор генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем Національного банку України (НБУ) Наталія Синявська.

"Найголовніше, що ці гроші не персоніфіковані. Це значить, що невелика сума грошей - зараз вона обмежена 8 тисячами гривень - не має ідентифікатора, кому вона належить. Ви ідентифікуєтеся в системі електронних грошей певним набором цифр, але ім’я та прізвище ніхто не бачитиме. Тому ця система використовується для невеликих покупок в мережі Інтернет", - сказала вона.

Синявська розповіла, що відкриваючи рахунок в системі електронних грошей, громадянин може здійснити поповнення безготівковим шляхом або купивши скетч-карту з відповідним номіналом.

"Електронні гроші - це вид розрахунків, які розраховуються невеликими сумами в мережі інтернет. Для того, щоб отримати гроші на рахунок, клієнту не треба йти до банк відкривати рахунок, вносити кошти. Він може все це зробити вдома, перебуваючи за своїм комп’ютером", - зазначила представниця НБУ.

Як повідомлялося раніше, в Україні 18 жовтня, набув чинності закон, який дозволяє НБУ регулювати випуск і використання електронних грошей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.