Дивний візит гаранта. Що таємно здаватиме Янукович?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 22.10.2012 11:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18716

Сьогоднішня поїздка Віктора Януковича до Москви організовувалася в терміновому порядку, хоча жоден з розроблених документів не вимагав екстреної зустрічі українського Президента з його російським колегою Владіміром Путіним.

Про це пише газета «Коммерсант-Украина».

За даними джерел видання, дату проведення зустрічі президентів погодили в останній момент. Ще тиждень тому співрозмовники газети стверджували, що взагалі незрозуміло, чи відбудеться президентський візит до виборів. «Про приїзд Лаврова нам стало відомо буквально за два-три дні», - зазначив один з них.

«Незважаючи на, здавалося б, насичену порядку денного, терміновий візит Віктора Януковича до Москви викликав здивування ряду співрозмовників, - пише газета. - Адже через місяць президенту доведеться знову відправитися в Росію - попередньо погоджено, що в листопаді відбудеться його державний візит (найвищий дипломатичний рівень)».

Жоден із згаданих договорів, винесених на підписання сьогодні, не є терміновим - всі вони цілком могли бути підписані і через місяць, підкреслює видання.

Тим часом головна мета візиту може бути пов’язана не з тими документами, про підписання яких було оголошено офіційно, а з іншими причинами або непублічними домовленостями глав держав, зазначає «Коммерсант-Украина».

Ряд співрозмовників газети заявили, що причиною нагальної зустрічі президентів стало прохання російської сторони про організацію переговорів з Януковичем до парламентських виборів.

У той же час інше джерело, що представляє уряд РФ, запевнило, що мова йде про «взаємну ініціативу сторін».

«Як бачимо, графік у нас вельми насичений - за останні півроку президенти зустрічалися вже двічі (у Ялті в липні і в Cочі в серпні – Ред.). І ми не хочемо втрачати темп», - заявив у п’ятницю в Києві глава МЗС РФ Сергій Лавров.

За інформацією газети, конкретні домовленості у сфері постачання та транзиту газу сьогодні не будуть досягнуті.

«Неготовність договору до підписання визнали і в Кремлі, констатувавши вчора «ряд розбіжностей у підходах щодо деяких аспектів газової теми - таких, зокрема, як ціноутворення і обсяг закуповуваного Україною газу».

Однак, як заявив один із чиновників, це все ж може відбутися на листопадовій зустрічі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.