Янукович збирається продати українську ГТС?

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 22.10.2012 18:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18728

Україна тим часом продовжує сподіватися на економічно вигідну ціну на російський газ.

Після зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна в резиденції «Ново-Огарьово» заступник голови правління російського газового холдингу Олександр Медведєв заявив журналістам, що «Газпром» найближчим часом отримає матеріали оцінювання української газотранспортної системи.

Про це повідомляють «РІА Новини».

«Ще ні, але ми отримаємо найближчим часом», - сказав Медведєв в понеділок журналістам.

Одночасно Віктор Янукович заявив після зустрічі з російським колегою про те, що Україна продовжує розраховувати на економічно обгрунтовану і справедливу ціну на газ.

«Переговори продовжуються. Ми розраховуємо вийти на економічно обгрунтовану справедливу формулу ціни на газ. Завершення повинно супроводжуватися комплексом заходів, що сприяють розвитку ділових контрактів», - сказав Янукович.

Як повідомляллося раніше, українська влада стала говорити про необхідність перегляду ціни на російський газ з весни 2010 року. Ціна газу для України в I кварталі 2012 року становила $416 тис. куб. м, в II кварталі ціна зросла на 2,1% - до $ 425 тис. куб. м. У ІІІ кварталі ціна зросла ще на 0,23% - до $426 тис. куб. м. У держбюджеті на цей рік закладена ціна російського газу в розмірі $416 тис. куб. м. Ціна російського газу для України в IV кварталі становить $432 тис. куб. м.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.