Українці найбільше скаржаться на корупцію, дискримінацію та катування

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 22.10.2012 21:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18730

За результатами проведеного опитування в межах кампанії “Права людини в Україні: твій голос важливий”, українці найбільше скаржаться на корупцію, дискримінацію та катування.

Про це повідомляє Українська гельсінська спілка.

Як показало дослідження, практично кожен українець протягом останніх чотирьох років зіштовхнувся з порушенням своїх прав – так заявили 59,6% опитаних на вулиці та 75,4% респондентів в інтернеті.

Найбільшим порушенням своїх прав учасники вуличного опитування вважають «низькі соціальні виплати – пенсії, соціальні допомоги тощо» (22,5%), «корупцію» (13,4%), «погане медичне обслуговування» (10,7%).

Щодо інтернет-користувачів, то вони виділили відсутність права на справедливий суд як найбільше порушення прав людини. На другому місці за частотою згадування – «корупція», «відсутність чи обмеження свободи слова» та «наша влада – порушення прав».

Крім того, учасники опитування вважають, що держава не захищає їх від дискримінації за різними ознаками (інвалідність, вік, соціальний статус тощо), а також від катувань в міліції.

Опитування відбувалося одночасно в інтернеті: на сторінці Центру інформації про права людини, у соціальних мережах, а також на вулицях шести міст України – в Києві, Львові, Херсоні, Сімферополі, Сумах та Луганську. Участь в опитуванні взяли близько чотирьох тисяч осіб.

Результати дослідження будуть передані країнам-учасницям ООН, які 24 жовтня в Женеві під час Універсального періодичного огляду оцінюватимуть, як Україна дотримується прав людини.

Як повідомлялося раніше, 25 червня Рада Міністрів закордонних справ ЄС ухвалила Стратегічні рамки з прав людини та демократії, а також План дій щодо їхньої практичної реалізації. На початку червня Високий представник ЄС Кетрін Ештон в Європарламенті заявила, що вперше призначить «тематичного» спеціального представника з прав людини.

Нагадаємо, у звіті Freedom House про стан демократії в країнах, які здійснюють перехід до демократії, вказано, що ВікторЯнукович «путінізує» Україну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.