Загадкова темна матерія здатна розірвати Всесвіт?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 22.10.2012 22:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18731

Темна енергія - загадкова субстанція, яка змушує кордони Всесвіту розширюватися з прискоренням, може стати причиною “Великого розриву” і знищення видимої матерії, заявляють китайські астрофізики.

"За нашими розрахунками, він відбудеться приблизно через 103 мільярди років у кращому випадку, і через 16,7 мільярдів - у гіршому. У цей час Усесвіт припинить своє існування під час "Великого розриву", - пишуть автори статті.

Група астрономів під керівництвом Синя Чжана з Пекінського університету (Китай) прорахувала наслідки подальшого розширення Всесвіту під дією темної енергії.

На даний момент про неї мало що відомо, але вчені вважають, що саме темна матерія відповідальна за "розширення" Всесвіту. Ослаблення гравітації, яке супроводжує розширення, призведе до знищення галактик, зоряних систем, окремих планет і в остаточному підсумку - атомів і елементарних частинок.

Приблизно за 33 мільйони років до "Великого розриву" розпадуться всі галактики, у тому числі й наш Чумацький Шлях. Сонячна система припинить своє існування за два місяці до знищення Всесвіту, а Земля втратить Місяць за п’ять днів до години "Х". Потім настане черга Землі - планета вибухне за 16 хвилин до кінця всього сущого, а за 30 аттосекунд (10-17сек) до "Великого розриву" перестануть існувати атоми.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.