До Луценка не пускають Посла США в Україні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.10.2012 13:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18737

Державна пенітенціарна служба вчергове вдається до підміни понять, порушуючи ст. 110 Кримінально-виконавчого кодексу України та п.46-47 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань.

Про цйе повідомила прес-служба «Народної Самооборони».

У повідомленні ДПтСУ заявляє про те, що «відповідно до особистого звернення засудженого Луценка та на підставі офіційного звернення Віце-президента ПА ОБСЄ, отриманого через МЗС України, керівництвом пенітенціарного відомства надано дозвіл Віце-президенту Парламентської Асамблеї ОБСЄ, керівнику короткочасної місії ОБСЄ в Україні пані Вальсбург Габсбург Дуглас та керівнику програм Міжнародного Секретаріату ОБСЄ пані Анні Черновій на відвідання сьогодні, 23 жовтня п.р., засудженого Луценка в Менській виправній колонії Чернігівської області (№91)».

«Оскільки, відповідно до чинного законодавства, ув’язнений має право на одне короткострокове побачення на місяць і Луценко використовує його для зустрічі з представниками ПА ОБСЄ, керівництво Менської виправної колонії поінформувало Посла США в Україні пана Джона Ф. Теффта про неможливість організації сьогодні побачення з Луценком», - зазначено у повідомленні ДПтСУ.

Як вже повідомляся раніше, минулого тижня дружина Ірина Луценко, Юрій Луценко написав заяву на ім’я керівництва Менської ВК про те, що він запрошує на короткострокове побачення у жовтні місяці 2012 року представників дипломатичних установ – посла США в Україні пана Джона Теффта та посла ЄС в Україні пана Яна Томбінські. Відповідні запрошення були направлені Луценком до дипломатичних установ.

У той же час керівництвом Менської ВК було запропоновано Юрію Луценку одночасно запросити на цю ж зустріч 23 жовтня 2012 року і Віце-президента Парламентської Асамблеї ОБСЄ, керівника короткочасної місії ОБСЄ в Україні пані Вальбургу Хабсбург Дуглас. Відповідні заяви та запрошення також були оформлені вчасно.

Станом на 18.00 вечора 22 жовтня керівництво ДПтСУ не надало дозволу жодному із дипломатичних представництв про зустріч із засудженим Юрієм Луценком.

Ранкове повідомлення прес-служби ДПтСУ вчергове показало, що керівництво пенітенціарної служби вдається до підміни понять при наданні дозволу на зустріч із ув’язненим, порушуючи як закони, так і підзаконні акти України.

Відповідно до п. 46 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, «побачення засуджених з дипломатичними представниками до кількості встановлених кримінально-виконавчим законодавством України не враховуються, їх число не обмежується».

Наголошуємо, що зустріч із послами іноземних держав входить до дозволеного короткострокового побачення раз на місяць і не є понаднормовим.

«Побачення засудженому дозволяється не більш як з трьома дорослими особами», - зазначено у п. 47 цих же Правил.

Відповідно до цих норм, Юрієм Луценком і було запрошено трьох високоповажних дипломатів на жовтневу короткострокову зустріч.

Нагадаємо також, що тиждень тому послу США пану Джону Теффту вже було відмовлено у зустрічі із ув’язненим опозиційним лідером Луценком нібито по причині того, що екс-міністр вже скористався своїм правом на короткострокову зустріч у жовтні. Проте ця брехня з боку ДПтСУ була викрита і оприлюднена.

Однак сьогодні Державна пенітенціарна служба вчергове вдається до брехні, виконуючи вказівки із вищих кабінетів. Страх влади напередодні парламентських виборів зрозумілий, і випливає він у надуманих причинах з боку ДПтСУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.