Хто з кандидатів «вибив» на округ найбільше бюджетних коштів

Автор/джерело -  © ТВі



Дата публiкацiї - 24.10.2012 01:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18740

Аналіз виявив, що субвенції на єдину Донецьку область більші, аніж на Західну Україну загалом, а серед найбільших лобістів – три члени бюджетного комітету ВР.

Однією з "фірмових" ознак нинішніх виборів є підкуп виборців за бюджетні кошти. Якого добра тільки не роздавали кандидати своєму електорату в надії на омріяну путівку до Верховної Ради! Ще б пак, добре, коли під боком є державний бюджет, а покровителі кандидатів сидять на найвідповідальніших посадах у владі.

"Покращення" для обраних

Автори програми "Тендер News із Наталією Седлецькою" проаналізувавши усі держсубвенції, спрямовані до місцевих бюджетів напередодні виборів. Журналісти склали карту областей України, порахувавши прямі субвенції в обласні бюджети усіх регіонів.

Загалом за півроку до виборів у вигляді субвенцій та дотацій було розподілено 8 мільярдів гривень. Тобто по 160 гривень у перерахунку на кожного українця.

Простежується чітка тенденція: найбільш щедро фінансувалися базові округи Партії регіонів, а також електоральні ареали деяких лідерів партії Володимира Литвина. Кандидати, які отримали сприяння з державного бюджету, видавали подачки за власні досягнення. Всі "покращення", бачте, їхня заслуга.

Зате регіони, де шанси партії влади мізерні, де провладним кандидатам не вдасться перемогти за жодну гречку, – а йдеться насамперед про Західну Україну – туди перепали лише копійки.

Прикметним є й те, що серед сімох найбільших кандидатів-експлуататорів бюджетних грошей відразу троє – члени парламентського бюджетного комітету. Плюс голова ВР Володимир Литвин. Хіба це не пряме свідчення зловживання владою задля отримання вигоди, за наш з вами кошт?

Захід нам не Донбас

Під час аналізу враховувалися дві статті, які найбільше використовувалися у передвиборчій агітації, – це "заходи щодо соціально-економічного розвитку окремих територій", та фінансування медицини та закладів охорони здоров’я.

Виявляються вражаючі тенденції. Так, Луганська область отримала 122 мільйони, а Закарпатська – 20. Одеська – майже 270 млн грн., натомість Львівська – 42.

Та найбільш красномовний факт – це те, що лише на Донеччину, базовий регіон провладної партії, з держбюджету пішло 830 мільйонів гривень. Це вдвічі більше, ніж на всі Західні області, взяті разом!

Окрім додаткових вливань, спрямованих у обласні бюджети, народні депутати проголосували за розподіл коштів у конкретні населені пункти. Округи Західної України знову без уваги.

Для прикладу, на соціально-економічний розвиток Львова виділено 200 тисяч гривень держсубвенцій. Зате вдесятеро менше місто Шахтарськ (Донецька область) – 26 мільйонів.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.