Лазаренко хоче повернутися в Україну

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.10.2012 20:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18742

Екс-прем’єр Павло Лазаренко неодмінно повернеться в Україну, але тоді, коли не буде цього режиму.

Про це на прес-конференції у Києві заявила його адвокат Марина Довгопола.

"Павло Лазаренко повернеться в Україну. Коли він повернеться - я не можу назвати точну дату", - сказала вона.

Довгопола допустила, що її клієнт і сам не знає точно, коли повернеться в Україну. За її словами, Лазаренко каже, що повернеться, коли буде "краща політична ситуація", і хоче, щоб його справу розглянуло неупереджене слідство і суд.

"Напевно, Павло Лазаренко розуміє, що для того, щоб були реальні і хороші підстави для його повернення, перш за все, він сподівається на справедливе правосуддя в Україні. Він, напевно, сподівається на неупереджене проведення слідства стосовно тих кримінальних справ, які сьогодні є щодо нього в Україні", - сказала Довгопола.

Довгопола зазначила, що станом нв сьогодні проти Лазаренко ведеться досудове слідство по декількох кримінальних справах. Однак, за її словами ці справи порушені за загальновідомими епізодами і фактично дублюють одна одну.

Як приклад вона навела загальновідому справу, яка порушена СБУ по тек званим гарантіям за поставки газу. За словами Довгополої їй, як правознавцю важно зрощуміти, у який спосіб можна приватне листування проем’єрів Лазаренка і Віктора Черномирдіна трактувати як юридичний урядовий документ. Адже і на той момент і зараз існує чітка процедура оформлення таких гарантій. І листування прем’єрів це аж ніяк не стосується.

Окрім цього, Довпопола наголосила на тому, що більшість епізодів, за якими ведеться провадження ГПУ, МВС, СБУ вже були предметом розгляду у судовому засіданні у США. Як вона підкреслила, спеціально для цього дуло створено прецедент: американський суд розглядав матеріали надані ГПУ за українським законодавством, а не американським. І у підсумку - жоден епізод не був визнаний доведеним.

Отже, Довгопола, як адвокат не розуміє навіщо здійснюється провадження там, де вже є рішення суду?

За словами адвоката, заяви Лазаренка про непричетність до вбивства народного депутата України Євгена Щербаня фактично є його свідченнями, він їх повторить, повернувшись в Україну.

"Він затвердив і заявив, що ніякого відношення до вбивства Щербаня він не має ... Ці публічні офіційні заяви, ... що він непричетний до вбивства - це фактично свідчення. Я думаю, що коли він повернеться в Україну, він ці заяви повторить", - сказала Довгопола.

"Не існує і не існувало жодних доказів причетності Лазаренка до цього злочину", - наголосила вона. Довгопола наголосига, що має офіційний документ Луганського Апеляційного суду про те, що згадка ім’я Лазаненка у вироку суду є технічною помилкою і ц справі немє жодних доказів його причетності до злочину.

Лазаренко має вийти на свободу 1 лстопада, відбувши покарання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.