СБУ затримала Мельниченка

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 24.10.2012 23:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18743

Сьогодні в аеропорту «Бориспіль» співробітники СБУ затримали екс-майора Управління Державної охорони Миколу Мельниченка.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«24 жовтня співробітники Служби безпеки України спільно з Державною прикордонною службою України на підставі постанови Шевченківського районного суду м. Києва затримали в Державному міжнародному аеропорту «Бориспіль» оголошеного у міжнародний розшук громадянина України Мельниченка», - йдеться у повідомленні.

У повідомленні також відзначається, що головним слідчим управлінням СБУ розслідується кримінальна справа щодо Мельниченка за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 328 «розголошення державної таємниці», ч. 1 ст. 358 «підробка документів» та ч.3 ст. 365 «перевищення службових повноважень» Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, останнім часом Мельниченко перебував у США.

У середині вересня Мельниченка написав у соціальній мережі, що замовником вбивства Євгена Щербаня є Павло Лазаренко, а оплату за злочин здійснили Петро Кириченко і екс-прем’єр Тимошенко.

В опозиції вважають, що ця заява Миколи Мельниченка підготовлена на замовлення та під диктовку адміністрації президента.

СБУ оголосила Мельниченка в розшук у вересні 2011 року.

23 червня 2011 року Печерський районний суд Києва оголосив своє рішення, яким визнав незаконним постанову Генпрокуратури про закриття кримінальної справи проти Мельниченка і скасував її.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.