Під час відкриття столичної станції метро невідомі побили протестувальників

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.10.2012 13:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18751

Близько 80 невідомих осіб напали на киян, які прийшли на відкриття станції метро Іподром, щоб повідомити прем’єр-міністру Миколі Азарову про відключення їх будинків від тепла та води.

Про це написала у своєму Facebook відомий журналіст Наталія Соколенко.

"Кілька багатоповерхівок на вул. Новопирогівська і Червонозоряному проспекті без тепла і води, тому що гроші, які платили жителі, ЖЕКи вкрали. Люди прийшли із транспарантами на відкриття станції, щоб повідомити про свої біди прем’єру та меру. Однак їх не почули і не побачили , тому що невідомі (50-80 чоловіків) накинулися на мітингувальників, порвали плакати, особисті речі, міліція стояла поруч і ніяк не реагувала на прохання киян допомогти", - повідомила Соколенко.

"Бійка біля метро Іподром триває! Невідомі спортивної статури оточили мітингувальників і відтіснили від входу на станцію - напевне, буде йти Азаров. Одному з учасників мітингу після удару стало погано - викликали швидку - лікарі не приїхали. Викликали міліцію - але на місці досі лише один міліціонер, який не втручається - лише знімає все на відеокамеру", - пізніше додала вона.

"Як тільки з’явилася камера ТВі, невідомі особи відразу зникли, не даючи жодних коментарів", - стверджують в соцмережах.

В свою чергу співробітники міліції заявляють, що попередили конфліктну ситуацію під час урочистого відкриття станції метро Іподром, на яке приїхали прем’єр-міністр України Микола Азаров і голова Київміськдержадміністрації Олександр Попов.

"25 жовтня, під час урочистого відкриття станції метро Іподром, група громадян, які висловлювали невдоволення діями КМДА, намагалася створити конфліктну ситуацію з іншими присутніми на заході громадянами. Завдяки своєчасному оперативному реагуванню співробітників міліції, які забезпечували охорону громадського порядку в цьому місці, інцидент вдалося попередити", - повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві.

У міліції також наголосили, що оскільки в діях організаторів вбачаються ознаки порушення відповідної статті Кодексу про адміністративні правопорушення щодо правил організації масових заходів, на них будуть складені адміністративні протоколи для притягнення до відповідальності.

"Інформація, розповсюджена в мережі інтернет про те, що "люди в "спортивному" напали на киян під час зустрічі з Азаровим", не відповідає дійсності", - заявили в МВС.

Від “Аратти”: Нам цікаво, чи подавав хтось заявку у КМДА на проведення масовки "вдячного народу", яка традиційно присутня під час демонстрацій покращення першими особами влади?

Нам також вельми хотілося б почути від МВС чи встановлено особи молодиків, які вчинили хуліганські дії стосовно громадян, які вийшли на акцію протесту, а також які саме дії, передбачені законодавством, вчинили щодо них міліціонери?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.