Нардеп Москаль вважає, що російського опозиціонера чекісти викрадали спільно

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 25.10.2012 15:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18753

Народний депутат и колишній заступник голови МВС Геннадій Москаль вважає, що українські спецслужби знали про викрадення російського опозиційного політика Леоніда Развазжаєва.

Про це він розповів коментуючи заяву речника МВС Володимира Поліщука про те, що затримання політика на території Україні проводилось виключно російськими спецслужбами.

"Міністерство внутрішніх справ ніколи не належало до спецслужб. Вони просто перевели із себе стрілки на Володимирську 33 — СБУ", - зауважив Москаль.

"Без відома українських спецслужб вивезти людину з України було неможливо, - додав він. - Бо інакше виходить, що у нас не країна, а повний прохідний двір. Якщо це робилося без відома, чому ніякої реакції немає? В нас є офіційно акредитовані представники ФСБ і розвідки Російської Федерації при посольстві. Чому вони не були викликані у Службу безпеки України і їм не зроблений демарш? Є така процедура, коли СБУ чітко заявляє своє "фе" від імені держави, про недопустимість втручання у внутрішню політику держави і проведення будь-яких розшукових чи спеціальних заходів на території України. Чому не викликали посла РФ в Україні і йому не була зроблена нота протесту?".

Водночас, Москаль наголошує, що коли б російський політик сам добровільно перетнув кордон, українські прикордонники вже б мали повідомити, де саме він це зробив.

"Чому Державна прикордонна служба всіх українців тримає за дурнів? Якщо він сам перетинав державний кордон України, як вони кажуть, то нехай чітко скажуть, у якомі місці він це робив. Чи в аеропорту, чи в залізничному пункті, чи автобусом, чи може пішки. У прикордонників є система "Гарт", де записані паспортні дані усіх, хто перетинає кордон. А вони прогавкали на всю Україну, нічого абсолютно не сказавши", - обурився генерал.

Москаль нагадав, що жодної реакції немає і з боку Служби безпеки.

"Мовчать так, як наче нічого в країні не сталося. Увесь світ про це говорить. В новоствореному парламенті по цьому буде створена спеціальна слідча комісія. В мене є чітка інформація про те, що СБУ про це знала і це була спільна операція. А якщо це неправда, тоді для чого вона нам в Україні потрібна? Якщо вона не знає, що твориться на території держави?", - зауважив політик.
Також Москаль додав, що СБУ усі зусилля кинула на переслідування та прослуховування опозиції, а знайти "Караванського стрілка" ніяк не може.

Як повідомлмлося раніше, сьогодні керівник управління по зв’язках з громадськістю МВС України Володимир Поліщук повідомив, що у відношенні російського опозиціонера Леоніда Развозжаева на території України діяли не злочинні елементи, а силові структури інших країн, про що можна зробити висновок з відео, оприлюдненого російськими телеканалами.

"Зрозуміло, що це були не злочинні елементи. Це не кримінальне питання, а питання взаємодії силових структур, про яке я нічого не знаю", - сказав він.

При цьому він додав: "Найімовірніше, діяли силовики або силові структури інших країн. І про це можна зробити висновок, якщо подивитися відео, яке було на російському телебаченні на наступний день, де він (Развозжаев - Gazeta.ua) був у супроводі співробітників російського ФСБ".

За словами Поліщука, ще 19 жовтня в Солом’янське райуправління міліції Києва надійшла заява від жінки 1983 р.н., адвоката Развозжаева про неправомірні дії відносно її підзахисного. "За даним заявою проводиться дослідча перевірка", - зазначив Поліщук.

Раніше Поліщук заявляв, що ніяких звернень стосовно Развозжаева у столичну міліцію не надходило.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.