Політстурбовані хакери атакували популярний український сатиричний сайт

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 25.10.2012 23:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18759

Приблизно дві години тому розпочалася DDoS-атака на популярний український сатиричний сайт “Дурдом”.

Про це повідомив засновник і власник ресурсу Роман Шрайк.

"Атака на сайт почалася 2-3 години тому. Наразі у нас приблизно сто тисяч одночасних з’єднань, 50 мегабіт на секунду потік. Це сильна DDoS-атака. Кілька років тому в Україні була подібна і на той час із ними не могли впоратися", - розповів Шрайк.

"Наразі у нас два варіанти: перший - чекати (а може їм набридне, адже DDoS потребує грошей), друге – перебиратися на захищений закордонний хостинг", - зауважив Шрайк.

"У нас сатиричний сайт, 3 дня до виборів, у нас ідуть матеріали, направлені на критику влади. Очевидно перше, що приходить в голову – це вигідно владі. Але доказів немає. І визначити замовника DDoS-атаки неможливо – тисячі заражених комп’ютерів беруть участь в атаці. Сервер наразі мертвий, якщо атака триватиме, ми навряд чи зможемо піднятися найближчим часом", - констатував Шрайк.

Нагадаємо, 17 жовтня хакерської атаки зазнали інтернет-ресурси об’єднаної опозиції.

Довідка. DDoS-атака - напад на комп’ютерну систему з наміром зробити комп’ютерні ресурси недоступними до користувачів. Одним із найпоширеніших методів є насичення атакованого комп’ютера або мережевого устаткування великою кількістю зовнішніх запитів. Таким чином атаковане устаткування не може відповісти користувачам, або відповідає настільки повільно, що стає фактично недоступним. Відбуваєтсья одночасно, з великої кількості IP-адрес.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.