Голова ВРЮ пропонує звільнити суддю, який оштрафував пенсіонерку за агітацію

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.10.2012 10:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18761

Голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко вважає, що в діях судді, який притягнув громадянку до відповідальності за агітацію «не голосувати за Партію регіонів», є ознаки порушення присяги.

Про це повідомляє офіційний сайт ВРЮ.

"Голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко вніс пропозицію про звільнення одного із суддів Новобузького районного суду Миколаївської області за прийняття сфальсифікованого рішення про притягнення громадянки Репіхович О.С. до адміністративної відповідальності за агітацію «не голосувати за Партію регіонів». Встановлено, що вказане рішення було прийнято з метою дискредитації Партії регіонів напередодні виборів", - йдеться у повідомленні.

Між тим, представник ПР у Центральній виборчій комісії Владислав Забарський назвав винесене рішення "безглуздим".

"Суддею Васильченко Н.А. визнана Репіховіч А.С. винною у вчиненні адміністративного правопорушення і накладено стягнення - штраф у розмірі 510 гривень. За висловлення власної думки громадянка Репіховіч А.С. була визнана винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст . 212-10 КУпАП", - сказав Забарський.

"Безглуздість, протизаконність ухваленого рішення важко навіть уявити, не те що пояснити. Суд вважає, що право на вільне висловлювання своїх переконань - порушення закону", - зауважив він.

Як повідомлялося раніше, у місті Новий Буг Миколаївської області суд оштрафував пенсіонерку за публічну відмову голосувати за Партію регіонів на виборах 28 жовтня.

Раніше Новобугський суд уже штрафував місцевих жителів за критику Партії регіонів.

Зокрема 1 жовтня суд оштрафував Василя Луценка на 510 гривень за те, що той привселюдно закликав своїх земляків не голосувати за Партію регіонів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.