384 тис. жителів Києва офіційно визнано жебраками

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 9.01.2007 22:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1877

Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження щодо надання одноразової адресної матеріальної допомоги з нагоди святкування Водохреща. Перед цим пенсіонерам було роздано ппродуктові пайки.

Як повідомляє прес-служба КМДА, за рішенням більшості депутатів у Київраді, допомога буде надана за рахунок міської комплексної програми "Турбота" на 2006-2010 роки в загальній сумі понад 29 млн.грн.

За словами заступника голови Київської міськдержадміністрації Ірени Кільчицької, одноразову адресну допомогу отримають близько 384 тис. жителів Києва.

Зокрема, кожна особа з числа непрацюючих пенсіонерів або одержувачів допомоги, розмір пенсійних виплат або допомоги яких не перевищує розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (до 380 грн.) отримає по 100 гривень. Кожна особа з числа непрацюючих пенсіонерів або одержувачів допомоги, розмір пенсійних виплат або допомоги яких становить до 570 грн. – по 75 гривень, до 760 грн. – по 50 грн.

Пенсіонери ледь не побилися за дармові пайки від Черновецького

Напередодні Різдва ледь не бійкою закінчилася роздача харчових пайків пенсіонерам Шевченківського району в Києві, повідомив 5 канал.

Акція безкоштовного забезпечення пенсіонерів харчами - новорічний подарунок від столичного мера Леоніда Черновецького.

Дві банки паштету, олія, цукор, рис та шоколадка зі згущеним молоком - на десерт. Щоб отримати подарунок від мера - треба поштовхатися у черзі щонайменше годину. Стояти не лише важко, але й принизливо - кажуть пенсіонери. У пакунку харчів гривень на 20, а вартість компослуг підвищують втричі, - обурюються вони. Але все одно - намагаються першими зайти у двері, де роздають пайки.

Як би не лаяли пенсіонери місцеву владу - зайвих пакунків все одно ніколи не лишається, каже координатор проекту Зоя Миронова переконує: усі продукти якісні та навіть дегустувалися самими депутатами місцевих рад.

Роздача матеріальної допомоги ні до чого не приурочена - кажуть депутати з блоку Черновецького. Вони обіцяють зробити такі акції постійними. Щоб отримати такий пакунок, треба бути київським пенсіонером, а також пред'явити благодійникам паспорт та індетифікаційний код.

Від “Аратти”. Така радісна звістка не може не захоплювати дух і бадьорити тіло від гордощів за нашу владу! Це можна порівняти хіба що з проривом Сталінградської дуги чи прокладанням Дороги життя по кризі Ладоги в блокадному Ленінграді.

Після роздачі безкоштовних продуктових пайків, - у пакетику зі світлим образом вінценосного САМОГО Леоніда Михайловича - цілих дві (!) банки паштету, масло (!!), цукор (!!!), рис і шоколадка зі згущеним молоком (ну чим не "Другий фронт"?) змарнілим від голоду пенсіонерам столиці, чергові, істинно християнські (чи які там), чесноти демонструє мер Києва, - жителі Києва, які чесною працею не змогли забезпечити собі достойну пенсію, отримають щедрі дари по 50, а то й по цілих 100 гривень!

Не зрозуміло тільки чому до Водохреща: чи то за межею бідності перебувають лише християни, чи може ще яка причина... А як же бути з рідновірами, римо-католиками, мусульманами, буддистами, іудеями? До їхніх свят теж будуть відповідні подачки? А що робити з атеїстами? Не зрозуміло...

Не зрозуміла й реакція тих 384 тисяч киян на підвищення вартості комунальних послуг, квитанції на які ось-ось впадуть до поштових скриньок, - бо за всіми підрахунками, тієї "матеріальної допомоги" ледве вистачить на оплату гарячого водопостачання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.