Опозиція зафіксувала спражнє «свято демократії» на Луганщині

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.10.2012 14:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18786

Активістами та спостерігачами від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» зафіксовано ряд фальсифікацій виборчого процесу в Луганській області.

Про це повідомляє прес-служба Луганського обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції.

Так, в Луганську в ніч на 28 жовтня невідомі увірвалися в будівлю ОВК №104 і намагалися «зламати» комп’ютер системного адміністратора.

«Зловмисники вибили двері ОВК, але на комп’ютер часу не вистачило - спрацювала сигналізація. На місце події були викликані представники правоохоронних органів. У даний момент за фактом події складено акт», - йдеться у повідомленні.

У той же час фальсифікації з медичними довідками призвели до збільшення кількості луганчан, які включені в список для голосування на дому, на 15 000 людей (з 42 111 до 56 393 виборців).

Також на Луганщині зафіксовані численні факти підкупу виборців.

На виборчих дільницях 109-го округу в Ленінському районі Луганська спостерігачами та журналістами зафіксований підкуп виборців-пенсіонерів з боку одного з кандидатів.

Зокрема, біля дільниць стоять «блакитні» намети, де виборцям роздають талони на безкоштовні продовольчі пайки. Підкуп ведеться абсолютно відкрито.

Крім того, на дільниці №440326 в Луганську, у Будинку пристарілих, медики «допомагали» проголосувати пенсіонерам і вказували виборцям, за кого проголосувати в бюлетені.

У результаті практично всі з 200 його мешканців проголосували за Партію регіонів і кандидата-мажоритарника від цієї партії Володимира Гончарова.

Також у місті Новопскові спостерігачі від Об’єднаної опозиції зафіксували підготовку до використання у виборчому процесі «мертвих душ».

Після цього подібна схема може бути використана у населених пунктах району, а також на виборчих дільницях Сєвєродонецька та Рубіжного.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.