211-ий округ продовжує «віджигати»: «ноу-хау» з видачею бюлетенів, втікачі зі скриньками для голосування...

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.10.2012 15:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18788

Члени двох дільничних виборчих комісії у Голосіївському районі Києва намагалися втекти з урнами і бюлетенями для голосування на дому.

Київ, округ №211, ДВК № 800054 - спостерігачі від ОБСЄ фіксують порушення в організації видачі бюлетенів

Про це у Фейсбуці написала журналістка Наталія Соколенко, пише «Українська правда».

За її словами, це сталося в окрузі №211, на дільницях №6 і №8.

"Двоє члені ДВК №6 втекли з урною і бюлетенями для голосування на дому. Спостерігачі, що їхали разом з ними, з’ясували, що люди з цих дільниць, які нібито писали заяви для голосування вдома, таких заяв не писали. Із 70 заявників вдома виявилося лише двоє", - зазначила Соколенко.

"Інші хворі - не вдома. Коли члени ДВК зрозуміли, що сфальшувати в такий спосіб не вдасться, втекли разом з урною і бюлетенями - це дільниця №6", - додала журналістка.

"З дільницею №8 ситуація з голосувальниками на дому ідентична, члени ДВК теж намагалися втекти, їх наздогнали спостерігачі на своїй машині", - зазначила вона.

Про інші порушення в цьому окрузі Наталя Соколенко пише в своєму блозі на «Українській правді».

«Ноу-хау» з видачею бюлетенів - «номерки» для отримання бланків

«Ноу-хау» з видачею бюлетенів

На дільниці № 54 (вул.Андрія Бубнова, 4) 211-ого округу, членами комісії запроваджено "ноу-хау": виборець вистоює в одній черзі, де розписується у відомості, отримує папірець з порядковим номером у відомості, потім відстоює ще одну чергу до іншого члена комісії, який вже нумерує бюлетень, при цьому звірка з паспортом відбувається впівока, і видає бланки бюлетенів. Папірець можна й не отримувати, але потрібно називати свій номер.

На зауваження людей і з долученням спостерігачів члени комісії робили переляканий вигляд і стверджували що то все "для зручності виборців". Спостерігачі від ОБСЄ, які були присутні на дільниці, зафіксували це порушення.

В самому приміщенні, де знаходиться дільниця, стоїть страшенна задуха, а враховуючи неорганізованість з видачею бюлетенів, не дивно, якщо комусь там стане зле. Можливо це розрахунок на те, що виборець не стане вистоювати в черзі (автор цих рядків простояв в черзі близько 25 хвилин).

Як відомо, за 211 округом балотуються регіонал Ігор Лисов, опозиціонер Сергій Терьохін та УДАРівець Микола Бабенко.

Цей округ вже сумно прославився за кількістю порушень ще напередодні дня голосування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.