За чесні вибори. На Донбасі все традиційно: без “каруселей”, підкупу, агітації - нікуди

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 28.10.2012 18:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18797

Спостерігачі Донецької облорганізації Комітету виборців України зафіксували кількаразове голосування тих самих виборців на трьох виборчих дільницях у Єнакієве.

Про це заявив експерт ДОО КВУ Олександр Клюжев на прес-конференції, повідомляє "ОстроВ".

За його словами, в одномандатному виборчому окрузі № 53 у Єнакієве спостерігачі КВУ й мережі ОПОРА зафіксували пересування між виборчими дільницями №№ 140841, 140855, 140871 двох автомобілів (чорний джип SsangYong і білий автомобіль Chevrolet Lacetti).

"Спостерігачі зафіксували, що з кожного з цих автомобілів виходило по 5 людей, які прибували на виборчу дільницю й голосували. Зафіксовано, що ті самі особи проголосували на трьох виборчих дільницях", - сказав Клюжев.

Він зазначив, що невідомі помітили громадських спостерігачів, тому їх відкликали з місця події. "Це дві жінки. Вони покинули місце події з метою безпеки", - сказав Клюжев.

КВУ проінформував правоохоронні органі про цю подію.

Тим часом, у Дзержинську (Донецька область) зі спеціальної виборчої дільниці №140737, яка розташована на території Дзержинської виправної колонії №2, члени комісії запропонували офіційним спостерігачам від Партії регіонів, ВО "Батьківщина" і самовисуванця покинути територію колонії до 19.00.

"Пояснили це тим, що всі виборці цієї дільниці вже проголосували, тому спостерігачам потрібно покинути приміщення", - цитує Клюжева "Інтерфакс-Україна".

"Усі спостерігачі, незважаючи на приналежність до різних політичних сил, погодилися покинути виправну колонію до 19.00", - додав він.

У свою чергу, спостерігач Міжнародного експертного Центру виборчих систем (ICES) Матеуш Піскорський заявив про високий рівень підготовленості й професіоналізму членів виборчих комісій Луганської області.

Водночас, він констатував, що "поза виборчими дільницями" він став свідком порушень виборчого законодавства.

Зокрема, він обурився поширенням неправильної інформації про смерть одного з кандидатів по одномандатному мажоритарному округу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.