Союзна війна. Росія називає себе надійним партнером

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 9.01.2007 23:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1880

Росія, у разі невиконання Білоруссю пред’явлених вимог (відновлення транзиту і відміна мита), буде вимушена, для врегулювання ситуації, що склалася, застосувати захисні заходи, заявив журналістам глава Мінекономрозвитку Герман Греф.

Він нагадав, що раніше президент Росії озвучив комплекс таких заходів, який, в найближчий день, належить відпрацювати уряду, зокрема по використанню альтернативних шляхів постачань нафти до Європи.

За словами Грефа, після визначення об'ємів цих постачань частина нафти, яка не буде вивезена і залишилася, можливо, буде перероблена в Росії, для чого може бути потрібно збільшення обсягів переробки.

Міністр додав, що разом з російськими нафтовими компаніями розгляне питання про можливе скорочення здобичі. "Це негативний сценарій і для Росії, і для Білорусії, але він повинен пропрацювати, і якщо не буде виконано перше завдання (відновлення транзиту і відміна мита), ми на нього вимушені будемо піти", - заявив Греф.

"Ми з свого боку робимо все можливе, щоб запобігти негативному варіанту розвитку подій", - повідомив він.
Глава Мінекономрозвитку підкреслив, що у Росії в Європі репутація надійного постачальника енергоресурсів. "Ми з робимо все, щоб зберегти цю репутацію", - сказав він.

За словами міністра, з російського боку будуть зроблені всі зусилля, щоб створити зокрема стабільні умови для торговельно-економічних відносин з Білорусією. "Наші економіки переплетені, і тому негативний варіант невигідний", - констатував Греф.

Від “Аратти”: А ви здивуєтесь, якщо внаслідок зазначених урядових заходів ціна на російський URALS суттєво зросте, в тому числі для споживачів ЄС?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.