Спостерігачі ПАРЄ відзначили «олігархізацію» виборчого процесу в Україні

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 29.10.2012 18:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18819

Глава делегації спостерігачів парламентської асамблеї Ради Європи на парламентських виборах в Україні Андреас Гросс звинуватив українську владу в «олігархізації» всього виборчого процесу.

Про це йдеться у заяві європейських спостерігачів.

«Українці заслуговували більшого в результаті минулих виборів. «Олігархізація» всього процесу означала, що громадяни втратили можливість управляти виборами, а також втратили віру в них», – заявив Гросс.

Він зазначив, що на вибори мали значний вплив олігархічні групи, і це – негативна тенденція.

«Вони фактично відбирають в парламенту право представляти інтереси всього народу, що значно більше, ніж сума приватних інтересів», – вважає європейський спостерігач.

«Ці вибори не привели до реалізації того демократичного потенціалу, що має українське суспільство. Ми вважаємо, що український народ заслуговує на краще, аніж на це спотворення волі українського народу», – наголосив він.

У свою чергу, голова довгостроковій місії спостерігачів Бюро з демократичних інститутів і прав людини Одрі Гловер наголосив, що «відсутність адекватної відповіді влади на різні порушення в ході виборів призвело до створення навколо них атмосфери безкарності».

Це, за його словами, «кинуло тінь на вибори і прогрес у розвитку демократії, який досі Україна демонструвала».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.