Техніка не бреше. У Донбасі вкинули мінімум 30% бюлетенів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.10.2012 02:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18822

Спостерігачі Донецької обласної організації «Комітет виборців України», що діє в рамках всеукраїнської кампанії спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА, упродовж дня голосування, 28 жовтня, проводили паралельний підрахунок явки виборців.

Про це повідомляє прес-служба ВГО «КВУ».

За допомогою спеціального механічного пристрою два спостерігача протягом дня голосування фіксували кожного виборця, який опускав бюлетені до скриньки. Методологія дослідження базується на співставленні результатів спостерігачів та офіційних даних дільничних виборчих комісій. Дослідження не є заявою про здійснення фальсифікацій, а лише формою громадського контролю за діяльністю виборчих комісій.

На сайті cvu.dn.ua/ відбуватиметься постійне оновлення інформації про результати співставлення даних спостерігачів та дільничних виборчих комісій.

Сьогодні увазі широкої громадськості пропонуються дані по виборчій дільниці №141601 одномандатного виборчого округу №41.

Кількість виборців, які опустили бюлетені до виборчих скриньок(за даними паралельного підрахунку голосів виборців, який здійснювали спостерігачі КВУ та ОПОРИ) - 998 (47,9% від загальної кількості виборців).

Кількість виборців, які взяли участь у голосуванні в приміщенні дільниці (за даними протоколу підрахунку голосів у одномандатному виборчому окрузі) - 1543 (74% від загальної кількості виборців).

Таким чином, розходження між даними спостерігачів та офыцыйними даними ЦВК складає 545 голосів виборців. Офіційні спостерігачі повідомляють, що після відкриття урн у приміщенні дільниці зникло світло (орієнтовно о 20 год.40 хв.). Виборча дільниця не була забезпечена світлом протягом приблизно 5 хвилин.

В Інтернеті з’явилася відеозйомка вкинутої пачки бюлетенів в урну на одній з виборчих дільниць м.Донецька:


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.