Життя після виборів. На Донеччині вже подорожчав хліб

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 30.10.2012 12:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18826

На Донбасі по завершенню виборів 2012 магазини підвищили ціни практично на усі, крім соціального, сорти хліба на 10-15 копійок.

За словами продавців хлібних точок, ціни виросли через стрибки цін на пальне. При цьому реалізатори додають, що соціальний "Калінінський" як і раніше можна купити за 3 грн, а дієтичний - за 2 грн 70 коп., пише "Сегодня".

"Учора і сьогодні в ЗМІ прозвучало, що Укрхлібпром оголосив про те, що хліб може в листопаді подорожчати на 50 коп. Це пов’язано з подорожчанням зерна з 1900 грн до 2200 за тонну. І вже млини у зв’язку з цим оголосили про подорожчання борошна на 100 грн. Але поки хвиля дійде від зерна через муку до хліба - має пройти ще тиждень. Поки ж ніяких змін у ціні на хліб не повинно бути" - прокоментував ситуацію директор ПрАТ "Дзержинський хлібокомбінат" Ігор Рибак.

Як повідомлялося раніше, у понеділок, 29 жовтня, відразу після виборів 2012, один з найбільших в Україні хлібних холдингів "Київхліб", який контролює 90% столичного ринку, почав узгодження цін на два найпопулярніших види своєї продукції: "соціальні" батон і хліб "український".

За даними джерел видання "Форбс-Україна", ціна на них виросте на 50 та 60 копійок відповідно. Нові цінники набудуть чинності в перших числах листопада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.