На місці аварії літака Качинського знайдено сліди вибухівки

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.10.2012 13:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18827

На місці аварії літака польського президента Леха Качинського під Смоленськом польські експерти виявили сліди вибухівки, повідомляє газета Rzeczpospolita з посиланням на генпрокурора Польщі Анджея Серемета.

На місці падіння Ту-124 знайдено залишки тротилу і нітрогліцерину

Як пише газета, на 30 пасажирських сидіннях були виявлені сліди тротилу і нітрогліцерину. Крім того, вибухівка була виявлена ​​в місці з’єднання крил літака з фюзеляжем, а також на землі серед уламків.

При експертизі польські експерти використовували якесь сучасне обладнання, яке показало надлишок слідів вибухівки.

Офіційного пояснення того, як вибухівка опинилася на уламках літака, польська влада не дає. За однією з версій, тротил на місці катастрофи опинився з боєприпасів, що залишилися з часів Другої світової війни, коли в околицях Смоленська проходили запеклі бої.

Як заявив представник польської генпрокуратури Матеуш Мартинюк, офіційна позиція Польщі у зв’язку з виявленими фактами буде висловлена ​​через кілька днів.

Прес-секретар уряду Польщі Павел Грась заявив, що кабінет міністрів буде приймати рішення в залежності від висновків прокуратури. Крім того, пише Gazeta Wyborcza, робота урядової комісії з вивчення причин катастрофи може бути відновлена, якщо виявляться нові суттєві факти.

Нагадаємо, 28 жовтня свідок у справі про катастрофу літака Ту-154 під Смоленськом, на борту якого перебував президент Польщі Лех Качинський, був знайдений повішеним у своєму будинку під Варшавою.

***

Літак Ту-154 президента Качиньського розбився в Смоленську 10 квітня 2010 року. Крім глави держави і його дружини загинуло 94 людини. Опізнання і генетична експертиза протягом декількох днів проходили в Москві. Після цього тіла були передані до Польщі для поховання.

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) у 2011 році оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування, згідно з яким безпосередньою причиною катастрофи літака визнано рішення екіпажу не йти на запасний аеродром, а системними причинами - недоліки в забезпеченні польоту і підготовці екіпажу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.