У №223-му окрузі Пилипишин намагається вирвати перемогу за допомогою кримінальників, які нападають на журналістів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.10.2012 01:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18842

В окружній виборчій комісії №223 провладний кандидат Віктор Пилипишин намагається перемогти єдиного кандидата від опозиції свободівця Юрія Левченка за допомогою осіб кримінальної зовнішності.

«Журналісти» Пилипишина

Близько десяти таких осіб із посвідченнями журналістів від одного видання намагаються зірвати роботу ОВК. Станом на 00:35 засідання після перерви не може розпочатися через те, що зала переповнена сторонніми особами, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Член Політради ВО "Свобода" попросив сторонніх осіб залишити залу засідань. Однак особи кримінальної зовнішності й далі знаходилися на місці. Коли їх почали знімати присутні журналісти, один із бандитів напав на журналіста та вихопив камеру. Свободівці намагалися зупинити втечу нападника, однак за нього вступилися решта "братків" Пилипишина. Все це відбувалося на очах чисельної преси та міліціянтів, які не втручалися в конфлікт. Лише через декілька хвилин сутички вдалося викликати міліціянтів, які вивели лише одного з бандитів, однак відмовилися це робити з рештою. Зокрема майор Головченко сказав, що він "не має права нічого робити". При чому на дворі стоїть декілька автобусів "Беркуту", який проявляє повну бездіяльність та не звертає увагу на звернення громадян, які вказують на підозрілих осіб.

Після сутички кандидат у народні депутати від ВО "Свобода" Олександр Аронець виявив, що в нього вкрали нетбук. Вочевидь, він знаходиться у когось із кримінальників Пилипишина.

Нагадаємо, що єдиний кандидат від опозиції в окрузі №223 Юрій Левченко має результати з усіх дільниць округу. Згідно з даними протоколів з "мокрими печатками", його перевага становить 862 голоси.

Довідка. Раніше "Свобода" повідомляла, що з виборчого округу №223 надходять тривожні сигнали про фальшування, які здійснює команда провладного кандидата Пилипишина. За інформацією свободівців, члени ДВК від Пилипишина, аби забезпечити перемогу своєму кандидатові, "під копірку" заднім числом пишуть "скарги" з дільниць, де перемогу здобув свободівець Юрій Левченко. В результаті на цих дільницях люди Пилипишина вимагають перерахунку.

Крім того, є свідчення, що у команди Пилипишина є доступ до архівів ОВК, де зберігаються протоколи та бюлетені, в яких вони спробують під час "уточнення" проставити навпроти прізвища свободівця зайві позначки, чим зіпсувати ці бюлетені. Зокрема, така інформація є щодо виборчої дільниці №801002.

Також є неформальна вказівка в першу чергу опрацьовувати протоколи з дільниць, де гору взяв Пилипишин. Натомість протоколи з дільниць, де переміг Юрій Левченко, намагатимуться перерахувати і розглядати їх в ОВК в останню чергу.

Зараз до ОВК №223, яка знаходиться за адресою вул. Щербакова, 49, стягують "Беркут". Туди ж мобілізуються свободівці. В приміщенні скандальної ОВК присутні декілька десятків журналістів.

Станом на 01:00 окружна комісія відновила роботу, але в зал як і раніше нікого не пускають, окрім міжнародних спостерігачів і членів дільничних комісій, повідомляє видання «Лівий берег».

Після того, як комісія попросила вийти усіх присутніх із зали, де проходила робота, не всі змогли повернутися назад.

Біля входу в ОВК почалася бійка після провокацій невідомої людини. Люди намагалися штурмувати приміщення, щоб зайти всередину. Деяким вдалося потрапити до приміщення комісії, але міліція не пускає нікого в зал, де відбувається власне прийняття дільничних протоколів.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, в зал потрапили тільки члени місцевих комісій з протоколами і міжнародні спостерігачі. Обіцяної перереєстрації журналістів і українських спостерігачів не ведеться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.