Хроніки “покращення”. За вказівкою уряду почалися обмеження подачі газу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 31.10.2012 11:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18846

За вказівкою уряду 30 жовтня компанія «Тернопільміськгаз» частково припинив подачу газу в місто Тернопіль.

Про це повідомляє прес-служба міськради Тернополя.

Зокрема, припинила роботу котельня на вул. Київській. Відтак 30 % міста залишилась без тепла та гарячої води, а найближчими днями синоптики прогнозують мінусову температуру повітря.

Міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся в правоохоронні органи з проханням зреагувати на незаконні дії підприємства «Тернопільміськгаз», які обмежують постачання газу для жителів міста в період опалювального сезону.

«Є відповідний закон України, який чітко забороняє впроваджувати такі дії. Якщо це помста уряду за голосування тернополян на парламентських виборах, то ми звичайно ж будемо відповідно реагувати. Я видав розпорядження для того щоб запустити тепло. Пломби, які були поставлені міськими газовиками є незаконними, тому вони будуть зірвані. Я не дозволю уряду впроваджувати у Тернополі «холодомор». Тернополяни будуть з теплом», - зазначив Надал.

Як повідомлялося раніше,18 жовтня міський голова Тернополя Сергій Надал звинуватив центральну владу у намаганні зірвати опалювальний сезон в містах Західної Україниі влаштувати «холодомор».

За даними ЦВК на виборах у багатомандатному виборчому окрузі на Тернопільщині більшість голосів набирає об’єднана опозиція «Батьківщина». На друге місце виходить «Свобода», на третє – УДАР.

Нагадаємо, напередодні виборів Микола Азаров заявляв, що попри виборчу кампанію Кабмін забезпечив стабільну ситуацію в країні. Водночас прем’єр звинуватив опозицію у дестабілізації ситуації в країні в пообіцяв, що після виборів всі відчують «покращення».

Від «Аратти»: як нам щойно повідомили, від газопостачання відімкнено тепломережі міста Васильків Киїіської області. Як повідомили громадські активісти, у «Київоблгазі» не утруднили себе поясненням причин припинення подачі газу на котельні міста.

За дивним збігом обставин саме громадяни Василькова, за результатами голосування 28 жовтня, не висловили довіри Партії регіонів. Більш того, на ВО №94 кандидат від ПР Тетяна Засуха програє з великим відривом кандидатові від «Батьківщини» Віктору Романюку.

Як нам повідомляють громадські активісти вчора у окрузі задіяно механізм фальсифікацій. Деякі голови ДВК відмовляються їхати в ОВК з результатами підрахунку голосів і бюлетенями. Окрім того, зараз представники Засухи призупинили процес встановлення результатів виборів, подавши більше 10 позовів на порушення, яких вони «не помітили» під час голосування і скарги по яких не подавали в ОВК. Громадські активісти підозрюють, що під шумок судових справ будуть вчинені маніпуляції з бюлетенями, як це вже було під час виборів міського голови.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.