Прикордонники не кажуть про подробиці викрадення Развозжаєва, бо той не просив

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 31.10.2012 14:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18851

Прикордонна служба відмовилась надати інформацію, де саме перетнув кордон російський опозиціонер Леонід Развозжаєв, який був викрадений в Києві, і наразі перебуває у СІЗО Москви.

Про це йдеться у відповіді першого заступника Голови держприкордонслужби Шишоліна на запит "Української правди".

"Державна прикордонна служба вже повідомляла громадськість про перетин кордону громадянином Развозжаєвим який 16 жовтня 2012 року в’їхав в Україну, а 19 жовтня 2012 року залишив межі України", - йдеться у відповіді.

"Українська правда" просила надати інформацію про місце та час перетину кордону. Крім того, ми просили відповісти, чи велося відеоспостереження на тому пункті перетину кордону і просили надати такий запис.

"Стосовно інших порушених питань повідомляємо, що відомості про перетинання особами державного кордону, якщо у наслідок розголошення такої інформації можливе порушення конституційних прав і свобод людини і громадянина, веде до негативних наслідків у сфері державної безпеки, належать до службової інформації і не підлягають оприлюдненню", - зазначили в прес-службі.

"Крім того, громадянин РФ Развозжаєв не уповноважував Державну прикордонну службу розповсюджувати інформацію про себе третіх осіб", - також додали прикордонники.

Як відомо, Развожаєв був викрадений з Києва й перевезений до Москви, де Басманний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді попереднього ув’язнення строком на 2 місяці.

Пізніше Слідчий комітет Росії заявив, що Развозжаєв у всьому зізнався. Однак пізніше Развозжаєв заявив, що написав явку з повинною під тиском.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.