На ВО №223 тривають «дивні» дії виборчкомівців

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 31.10.2012 14:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18852

Представників дільничих виборчих комісій у 223 окрузі, на яких перемагає кандидат від ВО «Свобода» Юрій Левченко, відправляють на перерахунок голосів.

Про це заявив сам Левченко в коментарі кореспонденту Тиждень.ua.

«Приблизно 10 комісій, на яких я перемагаю Пилипишина з перевагою у 100-150 голосів, відправлені на перерахунок. І лише ті комісії, де я перемагаю з великим відривом, відправляють на перерахунок. Коли я перемагаю з невеликою перевагою, ОВК затягує процес, відправляючи протоколи на уточнення», - сказав Левченко.

У політсилі зазначають, що після перерахунку "перевага Левченка над самовисуванцем Пилипишиним зникає". Водночас, партійці наголошують, що навіть за можливої фальсифікації результатів голосування на 10 дільницях, Левченко не втрачає перемогу.

Між тим, заступник голови ВО "Свобода" з політичних питань Андрій Мохник заявляє, що на 223 окрузі події розгортаються, як на 215-му.

«ОВК три доби рахує один округ. Такого не було ніколи. Комісії треба затягнути час, втомити людей, і під «шумок» сфальсифікувати результати волевиявлення. На 215 окрузі все відбувалося саме за такою схемою», - сказав Мохник.

Наразі під будівлею ОВК перебуває приблизно 200 людей, вони тримають національні прапори.

Процес підрахунку голосів відбувається повільно, троє представників «Свободи» оголосили голодування.

Як повідомлялося, Всеукраїнське об’єднання «Свобода» заявило, що вночі на 223 окрузі відбулося фальшування результатів виборів.

Нагадаємо, згідно з даними ЦВК станом на 12:57, у 223-му окрузі лідирує Віктор Пилипишин, з результатом 28,66% голосів. Левченко другий - із результатом у 27,51%.

Опрацьованих протоколів поки що - 72,27%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.