Чи будуть судити фальсифікаторів? ГПУ вже порушила п’ять кримінальних справ по виборам

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 31.10.2012 15:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18853

Генпрокуратура рапортує про більш ніж скромні здобутки у боротьбі з порушниками прав громадян на вільні вибори, гарантованих Конституцією.

До Генеральної прокуратури України надійшли 94 звернення, що стосуються порушень на виборах. З них п’ять були підтверджені. Як повідомили у ГПУ, за всіма п’ятьма випадками порушені кримінальні справи.

При цьому у трьох кримінальних справах (АР Крим, Луганська область) досудове слідство було завершено у стислі терміни. Кримінальні справи з обвинувальними висновками вже направлені до суду для розгляду по суті.

«В даний час завершується перевірка ще 18 заяв і повідомлень цієї категорії. За їхніми результатами буде прийнято рішення відповідно до закону. Решта звернень за результатами виїзду на місце правоохоронців, перевірок і відбору свідчень — не підтвердилися», — говоритися в повідомленні прес-служби ГПУ.

Від Центральної виборчої комісії надійшло 16 звернень про підкуп виборців, однак за результатами перевірки у 12 випадках доводи не підтвердилися, ще 4 звернення перевіряються.

У відомстві підкреслили, що органи прокуратури проводили перевірки, незважаючи на те, що в окремих зверненнях не було наведено жодних даних щодо місця і учасників подій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.