«Регіонали» звинуватили Одеський істфак у пропаганді націоналізму

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 31.10.2012 15:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18854

Відносно високий результат партії «Свобода» на виборах у 135 окрузі, який охоплює Приморський район Одеси, обумовлений «промиванням мізків» студентам викладачами істфаку Одеського національного університету ім. Мечникова.

Згідно з попередніми результатами виборів, найбільшу кількість голосів в Одесі «Свобода» отримала саме в 135-му виборчому окрузі - 5,94%, найменше - у 136-му (Суворовському) окрузі - 4,30%, пише сайт «Одесит», який пов´язують з головою фракції Партії регіонів в Одеській міськраді Геннадієм Трухановим, який за попередніми даними ЦВК, переміг на окрузі № 136 в Одесі.

«Чому Приморський район? Відповідь проста: саме тут зосереджені майже всі вищі навчальні заклади міста (з гуртожитками, в яких тимчасово і зареєстровані студенти). Як відомо, молодь апріорі - протестний електорат. А студенти, з промитими викладачами кафедр історії України мізками, - подвійно протестний електорат», - пише видання.

На думку автора, «саме на історичних кафедрах одеських вишів, а також на історичному факультеті Одеського національного університету ім. Мечникова зосереджені найпалкіші прихильники різних націоналістичних організацій».

«Саме вони, як свідчать численні приклади, і виводили на різні мітинги і ходи молодь», - йдеться в статті.

У свою чергу декан історичного факультету ОНУ В´ячеслав Кушнір заявив виданню «Думская», що не вважає подібні висловлювання «звинуваченнями». «У нас факультет аполітичний. Ми не запрошуємо до нас політичних діячів, не організовуємо і не беремо участі ні в яких політичних акціях. Якщо хтось за межами факультету має якісь політичні уподобання, це його особиста справа як громадянина», - підкреслив він.

Декан також додав, що під час навчального процесу викладачі факультету керуються виключно державними стандартами, в чому може переконатися кожен охочий.
Нагадаємо, ВО «Свобода» згідно з опрацьованими ЦВК 98,42% протоколів набирає 10,38% голосів і проходить у Верховну Раду.

Раніше прем´єр-міністр, лідер Партії регіонів Микола Азаров пояснив можливу радикалізацію суспільства в Україні, що позначилася на результатах виборів до Верховної Ради, тривалою світовою фінансово-економічною кризою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.