У Швецію почнуть імпортувати сміття з інших країн

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 1.11.2012 12:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18862

У світі вже тривалий час існує гостра проблема утилізації сміття. Багато країн проводять дискусії з цієї проблеми і впроваджують різні заходи по боротьбі з величезними горами відходів. Але на планеті не без добрих людей, і північне Шведське королівство вирішило допомогти всім нужденним позбутися побутових шлаків.

Справа в тому, що шведи не тільки отримують до 20% тепла для енергетичних потреб зі сміття, але і мають розвинену систему утилізації відходів, через що сміття на всі потреби не залишається. Так Швеція закопує лише до 4% своїх непотрібних залишків. Для порівняння, в США захороняють 67% відходів.

Поки що північне королівство вирішило імпортувати сміття тільки з сусідньої держави - Норвегії. Більш того, норвезький уряд ще буде доплачувати шведам за те, що ті забирають їх відходи. Швеція планує імпортувати до 800,000 тонн сміття щорічно, більша частина якого буде утилізуватися для отримання електроенергії. Всі токсичні речовини, що залишаються після спалювання, будуть повернені назад до Норвегії.

У майбутньому Швеція планує налагодити імпорт сміття з інших країн, де захороняется багато побутових відходів на полігонах.

"Я сподіваюся, що ми будемо забирати частину відходів з Італії, Румунії, Болгарії або країн Балтійського басейну, оскільки в цих країнах переважає традиційне знищення побутових залишків шляхом закапування їх у землю", - говорить Катаріна Остлунд, старший радник комісії з захисту навколишнього середовища при шведському уряді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.