Павло Лазаренко вийшов з в’язниці

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 1.11.2012 19:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18870

Колишній прем’єр-міністр України Павло Лазаренко, який відбував 10-річне покарання у в’язниці “Термінал-Айленд” у Лос-Анджелесі, США, вийшов на волю

Про це повідомляють журналісти "Української правди" та "1+1", які чергують під в’язницею. За їхніми словами, пана Лазаренка звільнили о 4-й ранку за місцевим часом.

За словами адвоката екс-урядовця Марини Долгополої, після звільнення він має намір повернутися до України, про що сам неодноразово заявляв.

Павло Лазаренко залишив Україну 13 років тому. У США його засудили за звинуваченнями у відмиванні 114 млн доларів через американські банки.

Раніше Марина Долгопола повідомила, що зараз ніхто не може назвати терміни, коли екс-прем’єр може повернутися на батьківщину.

"Назвати конкретні терміни я не можу. Напевне, і сам Павло Лазаренко не може це сказати. Його справу має розглядати неупереджена Генеральна прокуратура і неупереджений суд", - сказала адвокат на прес-конференції 24 жовтня.

Намір повернутися Павла Лазаренка до України підтвердили і у партії "Громада". Однак, за словами першого заступника голови партії "Громада" Олега Оленюка, його повернення залежить від політичної волі керівництва України".

За словами представника партії, яку заснував Павло Лазаренко, ідеться про "готовність влади забезпечити у разі його повернення чесне і справедливе правосуддя, чесне і неупереджене розслідування".

Водночас, він сказав, що українській владі невигідне повернення колишнього впливового політика, оскільки це змінило б політичну карту України.

Керівники української Генпрокуратури неодноразово заявляли, що заарештують Павла Лазаренка, щойно він перетне кордон. Стосовно нього в Україні розслідується кілька справ, пов’язаних із його діяльністю на посаді голови уряду.

Одна з них була порушена СБУ щодо причетності Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до переведення боргів ЄЕСУ на український бюджет.

Сам екс-прем’єр неодноразово заявляв, що справи проти нього були сфабриковані прибічниками тодішнього Президента Кучми, які, за словами Лазаренка, вбачали в ньому серйозного суперника на президентських виборах і організовували тиск на нього і його партійну силу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.