Союзна війна. Білорусь на шляху капітуляції. Як і належить

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 11.01.2007 01:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1889

У 23.35 у середу, білоруська сторона відновила транспортування нафти у напрямі Польщі, Німеччини, України, Словаччини, Чехії і Угорщини.

Про це заявив журналістам гендиректор підприємства “Гомельтранснєфть Дружба” Олексій Костюченко.

"По магістральних нафтопроводах почалося транспортування нафти в планових режимах відповідно до досягнутих домовленостей сторін", - сказав Костюченко.

"Гомельтранснефть Дружба почала транспортування нафти у напрямі Польщі, Німеччини, України, Словаччини, Чехії і Угорщини в 23.35 за московським часом", - заявив гендиректор.

Раніше стало відомо, що прем'єр-міністр Білорусі Сергій Сидорський прибуде в четвер Москву з дводенним робочим візитом. Про це прем'єр сам повідомив напередодні.
Глава білоруського уряду зустрінеться з своїм російським колегою Михайлом Фрадковим.

Напередодні на засіданні білоруського уряду Сидорський висловив сподівання, що в під час переговорів "будуть зняті всі розбіжності і претензії з постачання російської нафти в західні країни, а також із постачань нафти російських компаній до Білорусі на нафтопереробні заводи".

Раніше Білорусь припинила транзит російської нафти до Європи, зажадавши від РФ оплати встановлених з 1 січня 2007 року митних зборів на нафту, що транспортується по нафтопроводах республіки (на січень вона встановлена на рівні $45 за тонну нафти).

Напередодні Рада міністрів Білорусії скасувала це транзитне мито.

По словах Сидорського, в Москві знаходиться білоруська делегація на чолі з віце-прем'єром Андрієм Кобяковим, яка отримала доручення проводити подальші переговори по зняттю всіх обмежень в торгівлі між країнами.

В п'ятницю питання, які вимагають дозволу, повинні доповісти главам держав.

"Ми повинні зняти розбіжності, щоб ми мали змогу повернутися в режим торгівлі без вилучень митних зборів по нафті, нафтопродуктам і іншим чутливим групам товарів російських в Білорусії і білоруських товарів в Росії", - сказав глава білоруського уряду.

Сидорський нагадав, що сьогодні відбулася телефонна розмова між президентами Росії і Білорусії. "Досягнутий компроміс і надані доручення, відповідно до домовленостей президентів, в дводенний термін, підготувати всі документи для зняття розбіжностей", - сказав Сидорський.

"Досягнуто компроміс про те, що необхідно ухвалити рішення, щоб розблоковувати постачання російської нафти в країни Європи і забезпечити постачання нафти на переробні заводи Білорусі", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.