Лідери опозиції подали у ЦВК скарги на результати виборів на 13 округах

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.11.2012 15:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18896

Лідери “Свободи”, “Удару” та “Батьківщини” сьогодні подали у ЦВК скарги про фальсифікації на 13 округах і наголосили, що акція протесту перед ЦВК може стати безстроковою, якщо виборчком покриватиме фальсифікаторів.

Про це вони заявили на мітингу, який триває у Києві перед приміщенням ЦВК.

Виступаючи перед протестувальниками лідер "Свободи" Олег Тягнибок наголосив, що від результатів підрахунку на цих округах залежить не тільки хто буде депутатом від мажоритарного округу, а й процентний показник по одномандатному округу.

"Ми не просто зробили заяви, ми розпочинаємо акції протесту. Це буде безстрокова акція. Ми не лише в кабінетах відстоюватимемо результати, але і розраховуємо на підтримку громадян. Це буде загальноукраїнська акція протесту". - сказав Тягнибок.

Він в черговий раз наголосив, що для депутатів, обраних від "Свободи" принциповим є не тільки домогтися чесного підрахунку голосів на всіх округах, а й виявити персонально всіх фальсифікаторів і зробити все, щоб ці люди були пртягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством. "Ми нікому не погрожували у виборчокмах, а лише попереджували про відповідальність за порушення закону". - сказав Тягнибок.

"Ми будемо стояти доти, доки вони не дадуть нам відповідь на наші вимоги. Зараз ми підемо і повернемося о 18 годині, коли нам обіцяли дати відповідь. Якщо наші вимоги не будуть виконані, ми будемо стояти доти, доки не зможемо захистити вибір народу", - зокрема, заявив Яценюк.

Він закликав людей залишатися під ЦВК до вечора і, якщо це буле потрібно - ночувати на площі.

Наразі мітинг триває. Співробітники міліції та спецназу МВС, які знаходяться біля ЦВК і на прилеглих вулицях спостерігають за тим, що відбувається. Через гучномовець транслюється повідомлення про обмеження права громадян на мирні зібрання через рішення суду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.