ЦВК пропонує парламенту призначити повторне голосування по п’яти мажоритарних округах

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 5.11.2012 20:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18900

ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів в одномандатних округах: 94, 132, 194, 197, 223. Всі члени комісії проголосували одноголосно.

Постановою пропонується визнати неможливим достовірне встановлення результатів у даних одномандатних округах.

ЦВК пропонує провести повторні вибори у цих округах і звернутися до Верховної Ради з відповідною пропозицією.

Водночас заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що ухвалений ЦВК перелік не є вичерпним.

"Це є лише початок. Я вважаю, що до цих округів треба долучити 11, 14, 20 і 90 округ. І таких округів ще є багато", - сказала вона.

У свою чергу голова ЦВК Шаповал пожартував, що у якийсь момент була пропозиція скасувати вибори у всіх 225 округах. "Але ж ЦВК займається організацією виборів, а не їх зривом", - додав він.

Нагадаємо, в окрузі № 94 (Київська область) після тривалих конфліктів переможцем оголосили регіоналку Тетяну Засуху (41.80%). Її опонент від об’єднаної опозиції Віктор Романюк набрав (39,81%).

В окрузі № 132 (Первомайськ, Миколаївська обл.) переможцем визнали регіонала Віталія Травянка (39.97%). Народний депутат Геннадій Москаль оприлюднив докази фальсифікації виборів на користь регіонала.

В окрузі №194 (Черкаська область) боротьба точилася між кандидатом від опозиції Миколою Булатецьким та самовисуванкою Валентиною Жуковською.

В окрузі 197 (Черкаська область) змагались самовисуванець Богдан Губський та кандидат від об’єднаної опозиції Леонід Даценко.

В окрузі №223 (Київ, Шевченківський район) досі триває боротьба між кандидатом від ВО «Свобода» Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишиним (екс-голова Шевченківської районної у Києві ради та державної адміністрації).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.