Вже сьогодні Рада може дозволити закривати сайти без суду впродовж тижня

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.11.2012 05:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18907

Сьогодні, 6 листопада, більшість Верховної Ради спробує прийняти у другому читанні законопроект, який дозволить закривати сайти без суду впродовж семи днів.

Фото - www.ipu.com.ua

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат Леся Оробець.

Мова йде про законопроект №6523 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про регулювання прав та сумісних прав» авторства «регіонала» Максима Луцького, який, до речі, балотувався до Верховної Ради по мажоритарці у Києві та програв.

«Цього тижня влада знову полюватиме на інакомислення в Інтернет. За наявною в мене інформацією, у вівторок більшість знову спробує протягти в Раді закон (проект 6523), який дозволить закривати сайти впродовж семи днів - без суду. Цього разу під шумок рейдерських атак у спірних окружних дільницях і без рішення профільного комітету, який навіть не розглядав порівняльну таблицю проекту до другого читання (див. статус проходження проекту на сайті Ради). Це суперечить законодавству, але не бажанню влади встановити тотальний контроль над інфопростором і вкотре нажитися на українцях, виставляючи їх у ролі «піратів», - зазначила Оробець.

Верховна Рада навесні прийняла даний законопроект у першому читанні. Однак, після проведення мітингу під парламентом, Верховна Рада відклала прийняття скандального законопроекту.

Нагадаємо, народний депутат Максим Луцький, голова Комітету науки і освіти ВРУ, став ініціатором законопроекту, який у разі ухвалення може стати інструментом для закриття файлообмінників та інших інтернет-ресурсів в Україні без обов’язкового судового рішення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.