Експерт рекомендує Європі перевірити закордонний бізнес Януковича та Клюєва

Автор/джерело -  © “Українська правда”



Дата публiкацiї - 6.11.2012 05:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18908

Уряди країн Європейського Союзу мають почати перевірку австрійського бізнесу родин Януковича та Клюєва.

З такою пропозицією виступив Ендрю Вілсон з Європейської ради міжнародних відносин, виходячи з розслідування, яке провела "Українська правда", про їх спільний офшорний дах.

"ЄС має також проводити аудит діяльності підозрюваних "​​сімейних" компаній в Австрії, Кіпрі та Люксембурзі (і в Ліхтенштейні та Швейцарії), які порушують існуюче законодавство ЄС. Це не повинні бути формальні "санкції", це мають зробити національні фінансові органи безпеки", - вважає він.

"В даний час США приймає тверду лінію, але більшість фінансових зловживань з боку української еліти відбуваються в ЄС і, зокрема, на Британських Віргінських островах", - заявив Вілсон.

"Наприклад, компанія Activ Solar, що заснована у Відні, нібито виступає в якості основної для урядових кіл, які викачують бюджетні гроші і циркулюють їх назад без оподаткування. У цьому сенсі, відсутність західного інтересу була би згубною для України", - уточнив він.

Як відомо, раніше "Українська правда" опублікувала серію матеріалів щодо офшорів, які задіяні в бізнесі Януковича і Клюєва.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.